Poziv umetnicima i kulturnim radnicima na program razmene sa Japanom

Fondacija "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i organizacija "EU–Japan Fest", pozivaju umetnike i kulturne radnike da se prijave na konkurs programa razmene "Kizuna", radi planiranja zajedničkih kulturnih i umetničkih programa.
Javni poziv za program "Kizuna" je kontinuirano otvoren, a na svaka tri meseca prispele prijave se analiziraju i najbolji projekti šalju na potvrdu organizaciji "EU-Japan Fest", koja odabira kandidate čiji će projekti biti realizovani.
 
Ukupan iznos finansijskog granta za realizaciju studijskog putovanja za aplikante iznosi 100.000 jena (približno 800 evra).
 
Više informacija o programu i načinu prijave potražite na sledećem linku. 
 
Do sada, u okviru programa razmene "Kizuna", Japan je posetilo sedmoro pripadnika novosadske kulturne scene.
 
Jedan primer razmene je i poseta četvoro predstavnika novosadskog Tendorju aikido kluba – Seiunkan, koji su prošle jeseni boravili tri nedelje u Japanu. Milan Veličković iz tog kluba kaže da je cilj posete bio upoznavanje sa japanskim aikido majstorima, umetnicima i izvođačima koji bi želeli da posete Novi Sad i samostalno ili zajednički učestvuju u nekom od projekata, kao i predstavljanje ideje za osnivanje Japanskog centra u Novom Sadu.
 
"Tokom tri nedelje boravka, imali smo priliku da upoznamo ljude i vežbamo aikido u japanskom Ministarstvu odbrane, Nitai univerzitetu i čuvenom Tendokan dođou. Kako je aikido jedina japanska tradicionalna veština u kojoj ne postoji takmičenje jednog protiv drugog, već se vežba na seminarima, naš plan je da 2021. godine organizujemo evropski Tendorju aikido seminar u Novom Sadu. To će biti izvanredna prilika da se u Novom Sadu susretnu ljubitelji aikidoa iz Evrope, Japana i drugih zemalja", naglasio je Veličković.
 
Fondacija "Novi Sad 2021" će svim prijavljenim kandidatima pružiti pomoć kroz rad na razvoju prijavljenih projekata, kao i prilikom sastavljanja aplikacija. 
  • Pozivanje

    26.02.2019 18:55
    Neko ima novac.
    Treba mu opravdanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021