Konkurs za vizuelne umetnike za program u Košicama

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je konkurs namenjen vizuelnim umetnicima za rezidencijalni program "Umetnik u gostima" koji će se realizovati u slovačkim Košicama.

Rezidencija traje od 6. maja do 1. jula, a rok za prijavu je 31. mart u ponoć.

Potencijalni kandidati treba da budu otvoreni za rad sa lokalnim umetnicima i zajednicama i spremni da rade na projektu koji će biti rezultat njihove rezidencije.

Kandidati treba da imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a umetnici sa prebivalištem u Novom Sadu, Irigu, Beočinu i Sremskim Karlovcima imaće prednost prilikom odlučivanja. Takođe je potrebno da se bave vizuelnom umetnošću, da tečno govore engleski i da nisu izabrani u ranijem periodu za neki od rezidencijalnih programa u organizaciji Fondacije ili po konkursima za programe Plants AiR, Kizuna, Mobilnost, itd.

Ideja programa "Umetnik u gostima" jeste da omogući i podstakne mobilnost lokalnih umetnika, kao i umrežavanje i razmenu iskustava kroz saradnju sa drugim umetnicima i evropskim organizacijama.

Tokom prethodne godine realizovana je 21 rezidencija - 15 umetnika je boravilo u Novom Sadu u okviru ovog programa, dok je šest umetnika iz Novog Sada bilo na razmeni u nekoj od evropskih organizacija. Ove godine, planirano je da 22 umetnika realizuje svoje projekte u Novom Sadu ili inostranstvu.

Informacije o aktuelnom konkursu mogu se pronaći na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021" pod sekcijom "Javni pozivi" ili dobiti mejlom na plantsair@ns2021.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021