Projektuje se mala urbana celina na Južnom Telepu

Gradska uprava raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za uređenje lokacije na Južnom Telepu, u sklopu projekta uređenja 46 mikrolokacija u Novom Sadu, kao deo pripreme za održavanje Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Ova lokacija se nalazi u istočnom delu Dunavca-Šodroša i odabrana je da bude uređena nakon razgovora sa stanovnicima ovog dela grada. Idejno rešenje je napravljeno nakon javnog konkursa još 2017. godine, a sada se na osnovu tog rada pravi tehnička dokumentacija, odnosno projekat za uređenje lokacije.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, prostor bi trebalo da što više zadrži svoju prirodu, odnosno da ostane prilaz reci, a da dobije plovni objekat ponton, koji će služiti za kulturu, rekreaciju i turizam. Ovi pontoni, odnosno "paviljoni", biće povezani sa šetalištem na nasipu i moći će da se koriste pri svakom vodostaju, što je posebna prednost. Glavni plovni objekat će biti multifunkcionalan, tako da se na njemu održavaju razni kulturni sadržaji, kao i da ima polu ograđen prostor za plivanje i vaterpolo sa tribinama. Konstrukcija ponton ća biti od drveta i betona.

Za izradu projekta je predviđeno do 1,4 milion dinara.

Za sada nema informacija kada će uslediti uređenje ovog urbanog džepa, jer u planu radova za ovu godinu UGZI-a nije naveden. 

  • Trlababalan

    04.04.2019 10:25
    Glupost
    NIKO na Telepu nije tražio ovu glupost a koliko znam i napredni savet MZ je protiv toga.
    Vaterpolo na Šociki hahahahaa!!!!
    To će da istrune posle prve zime
    Ko je ovo smislio taj je za.bao ove na vlasti
  • ...

    03.04.2019 18:56
    Novi sad na vodi.
  • Jaja

    03.04.2019 18:15
    Dobili smo jos jednu mikro regiju posle zapadnog balkana- a to je juzni telep :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021