Novi Sad postaje prvi grad u Srbiji u kojem sve ustanove kulture imaju petogodišnje planove

"Projekat 33 - Jačanje kapaciteta ustanova kulture u Novom Sadu za strateško planiranje", koji ima za cilj da pruži profesionalnu edukaciju i podršku zaposlenima u ustanovama kulture u Novom Sadu, ulazi u treću fazu.
Ovaj projekat, koji se sprovodi uz podršku Fondacije "Novi Sad 2021", doprineće izradi petogodišnjih strateških planova ustanova kulture, ali i uspostavljanju mehanizama za intenzivnije uključivanje Novosađana u procese koji se odnose na kulturu u gradu.
 
Po završetku druge faze "Projekta 33" održan je i sastanak sa predstavnicima ustanova koje učestvuju u projektu. Tom prilikom su predstavljene tematske celine kojima će se "Novi Sad 2021" predstaviti kao Evropska prestonica kulture.
 
Vuk Radulović, koji je govorio u ime Fondacije "Novi Sad 2021", istakao je zadovoljstvo kada je u pitanju saradnja sa novosadskim ustanovama kulture, UNESCO katedrom, Univerziteta umetnosti u Beogradu.
 
"Faza analize i pripreme je završena. Prva faza je bila posvećena edukaciji za izradu strateških planova koju su sprovodili neki od najznačajnijih stručnjaka za evropsku kulturnu politiku. Veoma smo srećni što dosadašnja evaluacija pokazuje da su predstavnici ustanova zadovoljni i optimistični povodom sprovođenja projekta strateškog planiranja. Ukoliko sve bude teklo po planu, Novi Sad će u septembru postati prvi grad u Srbiji u kome sve ustanove imaju svoje petogodišnje planove i vizije razvoja, što, verujemo, i pripada jednoj evropskoj prestonici kulture", ističe Radulović.
 
Autori i rukovodioci projekta, dr Višnja Kisić i dr Goran Tomka sa UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu slažu se da su zajednički, dugoročni i planski poduhvati kao što je "Projekat 33" izuzetno retki širom sveta, a da je ovo prvi put da se u Srbiji jedan grad sistemski bavi pitanjem jačanja ustanova kulture.
 
Ovaj projekat je podeljen u tri faze, a to su: edukacija, samostalni rad i rad sa mentorima. Upravo završena druga faza najavljuje početak treće - rad sa mentorima, u kojoj će svaka ustanova dobiti po jednog mentora koji će voditi timove kroz proces izrade plana. Planirano je da ova faza traje četiri meseca, od aprila do avgusta 2019. godine, da bi kao rezultat sve ustanove koje učestvuju u projektu kreirale i usvojile petogodišnje strateške planove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021