Treći Festival "Teatar na dar" uz Branka Kockicu

Treći Festival kratkih pozorišnih formi za decu "Teatar na dar 2019" održaće se za vikend, 18. i 19. maja, u holu Sportskog centra "Slana bara" (Sentandrejski put 106 b).
Programska platforma "Budućnost Evrope" obuhvatila je i kulturne sadržaje za decu, a ovog puta projekat "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" širi polje kulture van centra grada i poziva svu decu da se druže i provedu vikend uz kvalitetan program na Slanoj bari, gde će do kraja godine biti otvorena nova kulturna stanica.
 
Na festivalu će nastupiti 12 pozorišnih trupa i udruženja među kojima su: "Pozorište iz kofera", pozorište "Teatrilo", pozorišna trupa "Upalimo reflektore", udruženje umetnika "Visoko C", "Novosadski Novi Teatar", "Pozorište iz ranca", pozorišni studio "Nadatheatre", studio "Željko Veseljko".
 
Specijalni gost koji je obeležio detinjstvo mnogim generacijama, a ne propušta priliku da ga ulepša i "nekim novim klincima", biće Branko Kockica uz Pozorištance "Puž".
 
Vreme između predstava biće potrošeno uz kreativne radionice "Slanobarske maštaonice", kao i druženja sa piscima i glumcima, poput Tatjane Pupovac, Tatjane Obradović Podobnik, Jugoslava Krajinova, Ružice Bojović, Biljane Mrmoš i drugih. Na Klisu stižu i Vila Četkica, kao i Dinosaurus iz Novosadskog Dino parka. Zabavu će obogatiti i animatori i mađioničari, a najmlađe očekuju i slatke nagrade.
 
Platforma "Budućnost Evrope", obuhvata i izložbe, festivale, koncerte, pozorišne predstave i brojne druge aktivnosti. U fokusu su deca i mladi, koji imaju prilike da pronađu kulturne sadržaje shodno svojim interesovanjima. U ovu platformu je uključeno više od 40 domaćih i stranih organizacija, a celokupan program "Budućnosti Evrope" možete da pogledate OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021