Šetnja "Prvo ćumez, onda Paradajz" u subotu na Novom naselju

Šetnje kroz Novo naselje organizovaće se od 25. maja do 8. juna, u okviru projekta "Novo kulturno nasleđe", koji sprovodi "Novo kulturno naselje" uz podršku Fondacije "Novi Sad 2021".
U pitanju su tri šetnje po Novom naselju, koje za cilj imaju da prikažu priče iz novonaseljskog komšiluka, ali i da podstaknu građane Novog Sada da se uključuje u diskusiju i daju svoju viziju novosadskog kvarta.
 
Prva šetnja se organizuje u subotu, 25. maja, pod nazivom "Prvo Ćumez, onda Paradajz". 
 
"Na svakoj turi pokušaćemo da damo odgovore na pitanja kako se Novo naselje razvijalo urbanistički i kulturno, koja su to popularna mesta okupljanja, kako je izgledalo odrastanje u ovom delu grada za uspešne sportiste, a kako za muzičare, kako vidimo Novo naselje u budućnosti, i još mnogo toga. Na svakoj turi imaćemo više govornika koje sigurno znate, iz prolaza ili sa TV-a, zato nas pratite i pridužite šetnji kroz nasleđe Novog naselja", poručuju u "Novom kulturnom naselju". 
 
U NKN poručuju da nisu potrebne nikakve prijave, već samo da siđete u 17 časova do livade preko puta škole "Milan Petrović" i krenete u turu. Za više informacije možete pisati na mejl novokulturnonaselje@gmail.com ili pozvati telefone 064/253-80-60 i 066/205-50-59.
  • Dejan

    22.05.2019 07:52
    Jedan je ćumez
    Svaki veliki odmor preskačemo ogradu i pravac ćumez na pljugu
  • Nada

    22.05.2019 04:41
    Bazen
    Hajde da se borimo za bazen!
  • комша

    21.05.2019 18:33
    Најлепши и најзеленији део града! Насеље

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021