Putujuća izložba "Dunavske karikature" u Svilari

Dunav kao inspiracija i humor kao zajednički jezik – to je spojilo umetnike koji su zajedno radili na internacionalnoj putujućoj izložbi "Dunavske karikature" koja će biti otvorena u subotu, 6. jula, u 19 časova u kulturnoj stanici Svilara.
Izložba će biti postavljena do 15. jula, a ulaz je slobodan.
 
Dunav je svojevrstan simbol povezivanja Evrope, s obzirom na to da prolazi kroz deset država, što znači deset različitih kultura i naroda koji žive uz reku, koja je ogromno prirodno bogatstvo. S toga su i radovi inspirisani Dunavom iz različitih uglova - kulture, ekologije, pa i ekonomije.
 
Izložba obuhvata oko 20 karikatura, a umetnici kažu da je humor univerzalni jezik, koji nas čini jačim, pomaže u teškim situacijama, olakšava da shvatimo neprijatne istine, menja našu perspektivu i čudesno povezuje ljude, a smeh je i zarazan.  
 
Umetnici koji rade na toj internacionalnoj, putujućoj izložbi dolaze iz deset zemalja - Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.
 
Izložba je u Novi Sad stigla zahvaljujući saradnji "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Departmana za umetnost i kulturu Vlade Donje Austrije, koji je ustupio izložbu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021