Nova šetnja kroz Muzej zeca u subotu

Nova prilika da se zaviri u autentični Muzej zeca biće sutra, 27. jula, od 17 do 19 sati.
To je druga šetnja kroz ovu zanimljivu zbirku u Petrovaradinu, u Koste Nađa 30, čiji je idejni tvorac umetnik Nikola Džafo. Ulaz je besplatan.
 
"Tu se nalaze ne samo predmeti poput igračkica, knjiga, različitih objekata koji imaju simbol zeca, tu se nalazi i dobar deo opusa koji je nastao u radionici, odnosno u ateljeu Džafo, kao i radovi drugih umetnika koji su koristili zeca, tako da postoji više od jednog razloga da se poseti ovaj muzej", ispričao je vodič kroz izložbu, Željko Grulović iz "Šok zadruge", tokom prve šetnje održane prošle subote, 20. jula.
 
Nikola Džafo na umetničkom projektu Muzej zeca radi više od dve decenije, a prvi put se Muzej pojavljuje u javnosti 2. septembra 2006. na 12. bijenalu umetnosti u Pančevu, što se smatra datumom njegovog osnivanja. Prva retrospektiva predstavljena je 2011. u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
 
Kroz simbol zeca kolekcija govori o umetnosti, razvijanju ekološke svesti, društvenom angažmanu, čime ukazuje na sve mane i bolesti društva.
 
Šetnje kroz Muzej zeca biće organizovane još jednom, 3. avgusta, u istom terminu, a deo su projekta "Šetnje kroz nasleđe" koji sprovodi "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021