Sutra svečano otvaranje Kaleidoskopa kulture

Celogodišnji projekat kulture zajedništva, koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i publiku, jedinstveni Kaleidoskop kulture, počinje sutra, 4. septembra u 20 časova, na prostoru nekadašnjeg Velikog Limana.
Svečano otvaranje, u četiri dana, obeležiće umetničko – programski koncept "Liman 5", na mestu gde se susreću industrijsko nasleđe i savremeno stvaralaštvo.
 
Projekat "Liman 5" najavljuje otvorenost ka promenama i razvoju Kaleidoskopa kulture, kao platforme kulturno-umetničke produkcije, ali i transformacije prostora nekadašnjeg Velikog Limana u kreativni distrikt, kao dinamičnog mesta u kojem ovakva kultura i umetnost mogu da nastanu.
 
Sama ceremonija svečanog otvaranja počeće audio – vizuelnim spektaklom, koji kroz spajanje različitih linija scenskog dizajna, poput dizajna svetla i videa, za koji je zadužen Izvanredni Bob (Incredible Bob), scenografskog rešenja, čiji su autori scenski dizajneri Milica Stojšić i Aleksandra Tatić, kao i kompozicije koju potpisuje novosadski tehno producent Lag , najavljuje Kaleidoskop kulture kao prostor za nastanak umetnosti kroz kulturu zajedništva. 
 
Kinetička instalacija "Wirefull" umetničkog kolektiva Karkatag, kreirana je u odnosu na prostor nekadašnjeg velikog Limana, a premijerno će biti prikazana u sklopu Kaleidoskopa kulture.
 
Ceremoniju otvaranja publika će moći da isprati u prenosu uživo na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine u petak, 4. septembra u 20 časova, ali i putem onlajn prenosa na sajtu Kaleidoskopa kulture , kao i Fejsbuk stranice Kaleidoskop kulture i Fejsbuk stranice Novi Sad 2021 .
 
Svečano otvaranje obuhvatiće brojne izložbe, predstave, projekcije filmova, kao i umetničke, vizuelne i zvučne instalacije.
 
Novosađani će, izeđu ostalog imati priliku da pogledaju predstave "Ana Frank", "Algoritam sna", "Prostor za revoluciju" i "Ko je ubio Dženis Džoplin". Takođe, biće prikazane i izložbe "Otvoreni atelje", "Priče iz radionice", "Liman veliki: narativi nasleđenog prostora" i izložbu radova studenata Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
Biće održan i filmski festival "Obnova" i filmska radionica "Analogoidi protiv Digitalmena". Na glavnoj sceni biće emitovani restauirani filmovi domaće kinematografije.
 
Detaljan program trećeg Kaleidoskopa kulture sa satnicom moći ćete da pronađete na sajtu http://kaleidoskopkulture.com/sr/

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021