VIDEO: Otvoren treći Kaleidoskop kulture u Novom Sadu

Audio – vizuelni performans u kome se prepliću različite vrste umetnosti sinoć je, na Bulevaru Despota Stefana, na spoljnoj fasadi Fabrike, otvorio treći Kaleidoskop kulture.
Ovaj performans ispričao je priču o evoluciji nekadašnjeg Velikog Limana, od prostora industrijske i zanatske proizvodnje do mesta kulturne produkcije, spajajući različite linije scenskog dizajna, poput dizajna svetla i videa, scenografskog rešenja, muzike, scenskog pokreta, ali i kinetičke instalacije "Wirefull", kreirane u odnosu na prostor nekadašnjeg velikog Limana.  
 
Sinoćni spoj različitih vrsta umetnosti napravio je uvertiru u pet nedelja kulturnog programa, ali i pružio građanima mogućnost da izaberu svoj sopstveni kaleidoskop kulture. 
 
Na nekadašnjem prostoru Velikog Limana, budućeg kreativnog distrikta, publika je imala priliku sinoć da uživa u predstavi "Ane Frank" Šabačkog pozorišta, ispred Lančare, u projekciji filma "Poseban tretman", u okviru filmskog festivala "Obnova". Takođe, otvorene su četiri izložbe – Otvoreni atelje Tadije Jančića, Petra Mirkovića i Borisa Lukića, izložba Veliki Liman: Narativi nasleđenog prostoraPDP konferencije, Priče iz radionice Bojana Đurišića, kao i izložba studenata Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
Kaleidoskop kulture je celogodišnji projekat kulture zajedništva koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi krajem leta predstavio prostore i programe širom grada, promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021