Onlajn koncert klavirskog LP Dua u subotu u okviru Kaleidoskopa kulture

Onlajn koncert jednog od najboljih svetskih klavirskih dua - LP održaće se u subotu, 12. septembra u sklopu programa Korzo, a u okviru Kaleidoskopa kulture.
Korzo, jedan od ključnih događaja Kaleidoskopa kulture, koji je umetnosti i kulturi u poslednje dve godine podredio jedan od centralnih gradskih bulevara u Novom Sadu, ove godine donosi onlajn koncert pravo u vaše domove, prilagođavajući se tako epidemiološkoj situaciji. 
 
U subotu od 20:22h, Korzo će pokloniti publici koncert na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture i Jutjub stranici Novi Sad 2021. Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola su sinonimi za muziku Sonje Lončar i Andrije Pavlovića, kojima je specijalno za Kaleidoskop kulture, bina bila Petrovaradinska tvrđava kod čuvenog sata. Tamo su, sa panoramom Novog Sada iza sebe, izveli jedinstvenu kombinaciju avangardne, elektronske, filmske, pozorišne i popularne muzike. 
 
Već 16 godina su Sonja i Andrija aktivni na muzičkoj sceni, ali i na polju pozorišne i vizuelne umetnosti. Svestrani muzičari iza sebe imaju mnogobrojne kompozicije za predstave Ateljea 212, Narodnog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, BITEF teatra i drugih, kao i za popularne domaće serije "Jutro će promeniti sve", "Dug moru" i "Žigosani u reketu", a proglašeni su za jedan od najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju u Majamiju.
 
Kulturna stanica Eđšeg će u nedelju, 13. septembra biti mesto održavanja drugog Omladinskog kantautorskog festivala, odnosno njegove završnice - koncerta finalista. Asocijacija gitarista Vojvodine pokrenula je prošle godine OKF sa željom da se promovišu mladi i neafirmisani kantautori od 16 do 26 godina, prvenstveno iz Novog Sada. Festival obuhvata četiri faze –  konkurs, radionice, takmičenje i na kraju, koncert finalista. Stručni žiri ove godine činili su Marko Šelić Marčelo, Nina Romić, Olivera Popović, Nemanja Nešić i Slavko Matić. Koncert u Eđšegu počeće u 20 časova.
 
Kulturna stanica Svilara vraća se kulturnom nasleđu i korenima evropske barokne muzike u okviru festivala "Dani barokne muzike u Novom Sadu", koji će osim istaknutih muzičara iz Srbije predstaviti i muzičare iz drugih zemalja. U utorak, 15. septembra, od 20 časova nastupiće ansambl Musica Antiqua Neoplantensis, koji će nam predstaviti nemačku baroknu muziku.
 
Ples pod maskama, klasika i džez, a stigao je i Šekspir
 
Kulturna stanica Eđšeg u drugoj nedelji Kaleidoskopa kulture donosi i Četvrti međunarodni festival savremenog plesa Tanz Platz, 17. i 18. septembra, u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Ove godine predstaviće se četiri koprodukcije i umetnici iz Francuske, Norveške i Češke. Festival će obuhvatiti i novosadsku premijeru inkluzivnog plesnog filma "Pogled" u produkciji grupe "Hajde da...", kao i tribinu "Koreografisana kriza: kako pleše čovek sa maskom".
 
Pored savremenog plesa, Eđšeg će biti i mesto koncerta Novosadskog gudačkog kvinteta, u ponedeljak, 14. septembra povodom desetog rođendana tog ansambla. Kvintet nastupa tokom treće večeri Festivala kamerne muzike, čiji je i osnivač.
 
Kulturna stanica Svilara, pored baroka, u nedelji izvođačke umetnosti nudi posetiocima i kvalitetan zvuk džeza i to u okviru Festival srpskog džeza, 17. septembra. NVO "Kovači kulture" pokrenula je festival sa glavnim zadatakom razvoja domaće džez scene i podrške lokalnim umetnicima, a ovog puta predstaviće muzičare iz Novog Sada - Dragon's Fuel, Beograda - MING vokalni kvartet i Kanjiže - Kornel Kurina trio. 
 
Pored muzike i plesa, izvođačka nedelja donosi programe i van grada, u Vili Čortanovci gde će se održati 7. Šekspir festival, od 12. do 16. septembra. Festival će obuhvatiti predstave Narodnog pozorišta iz Niša, Šabačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta i Nišvil džez teatar festivala. 
 
Tokom trećeg Kaleidoskopa kulture poštuju se sve preporučene epidemiološke mere. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca na događajima, što je trenutno 500 ljudi na otvorenom. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. 
 
Kaleidoskop kulture počeo je 4. septembra i traje do 9. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021