"Bunker fest" za vikend u Kulturnoj stanici Eđšeg

Šesnaesto izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže", održaće se 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.
Festival je posvećen grafičkoj noveli, kao specifičnom žanru, koji se sve češće pojavljuje u izdavaštvu, kako u svetu, tako i kod nas. Ljubitelji stripa i grafičkih novela biće u prilici da isprate izložbe, razgovore sa autorima i izdavačima, ali i da kupe omiljena izdanja na berzi stripa.
 
Grafička novela nije ilustrovana knjiga, ni strip, već specifičan rod na čiji narativ podjednako utiču i vizuelni i tekstualni materijal. U izdavačkoj praksi, posebno se razvila kod francusko-belgijskih izdavača, a danas je prihvaćena i utemeljan kod svih razvijenijih izdavačkih kultura. 
 
Program: 
 
14. novembar
  • 16:00 berza stripa, fanzina i grafičkih novela
  • 16:30 Striptomicin ponovo među Srbima Dee Jay Minya Ramone pušta i vezuje
  • 19:00 Izložba "Momci" – svečano otvaranje
15. novembar
 
  • 16:00 Berza; grafičke novele, stripovi, fanzini, muzička izdanja
  • 17:00 Predstavljanje grafičkih novela izdavača: Komiko, Besna kobila, Sistem komiks, Modesty stripovi, SKNS
  • 18:00 Izložba potpisivanje Milan Dog, razgovor "Strip u etru"
  • 19:00 Izložba i razgovor sa Zvonimirom Vidićem o izdanju "Međugroblje" scenariste Zorana Penevska, crtača Zvonimira Vidića i izdavača Žike Tamburovića.
Više informacija o programu, možete pronaći na sajtu Kulturnih stanica.
 
Projekat "Bunker fest" jedan je od 42 projekta koji je dobio sredstva na Javnom konkursu, u okviru projekta "Umetnici. Sad!" koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i jačanje publike.
 
Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.
  • V

    11.11.2020 10:30
    Toliko o merama protiv korone....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021