Džezva&Džezvica donose džez muziku 13. januara iz Kulturne stanice Rumenka

Džez kvartet "Džezva&Džezvica" nastupiće 13. januara, u okviru novosadskog Dočeka, u Kulturnoj stanici Rumenka, a publika će čitav nastup moći da prati onlajn, putem platforme visitns.rs.
Džezva&Džezvica donose džez muziku 13. januara iz Kulturne stanice Rumenka
Foto: EPK 2021
Pevačica Svetlana Palada, kontrabasista Fedor Ruškuc, gitarista Vladimir Jakovljević i bubnjar Nenad Kojić, vrsni džez muzičari, sviraju zajedno više od 20 godina u različitim sastavima, i dele ljubav prema istom muzičkom pravcu, ali i jedni prema drugima. Nije im bilo teško da se okupe za ovu priliku. 
 
"Mi smo svi profesionalnci, i dugo, dugo sarađujemo. Feđa, Nenad i Vanja su moje kolege, braća, muzički saputnici, svašta smo prošli zajedno. Sve što se dešava na sceni, ide na pogled, na osećaj. Osećam se udobno i komforno u njihovom društvu, ušuškano, baš kao mala džezvica. Meni je uvek čast da sviram sa njima", poručuje pevačica Svetlana Palada, koja iza sebe ima bogatu džez karijeru, dugu 25 godina.
 
Isti osećaj deli i kontrabasista Fedor Ruškuc kad priča o bendu, te dodaje da će koncert u okviru Dočeka 7529. biti poseban. 
 
"Svako džez izvođenje je izvođenje za sebe. Zbog toga je džez toliko moćan. Slično je, ali je uvek drugačije, pa će i ovaj koncert predstavljati posebnu priču. Drugačiji će biti i zbog toga što će biti prazna sala Kulturne stanice Rumenka. Volimo da komuniciramo sa publikom jer nam publika daje energiju, zato nam svima želim da se situacija vrati u normalu i da možemo da sviramo. Ljudi su željni svirke", istakao je Ruškuc, umetnik svetskog ranga, koji je imao priliku da sarađuje umetnicima kao što su Keith Copeland, Dennis Rowland, Cristian Jacob, Antonia Bennet, Elliot Mason, Stjepko Gut, Vasil Hadžimanov, Ratko Divjak i mnogim drugim. 
 
Svetlana Palada dobitnica je mnogobrojnih nagrada, jedna je od najcenjenijih pratećih vokala današnjice. Svetlana je 2010. potpisala svoj prvi inostrani ugovor za izdavačku kuću Amadearecords i njen singl "Idigo child" se našao na svim sajtovima za skidanje muzike Itunes, Cdbaby. 
 
I gitarista Vladimir Jakovljević može se pohvaliti bogatom biografijom. Osim što je završio Džez akademiju u Gracu, sarađivao je sa Borisom Kovačem na snimanju albuma "Ballads at the end of time", koji je izdat za inostrano tržište. Od 2005. godine počinje saradnju sa bendom "Milaćopezo", a takođe je član je Novosadskog Big benda od 2006. godine, sa kojim je snimio albume "Samo muzika" i "Polaris". 
 
Iako najmlađi u ovom, novogodišnjem sastavu, i bubnjaru Nenadu Kojiću može se pozavideti na muzičkoj karijeri. Sarađivao je sa eminentnim jazz – fusion  muzičarima. Svira u brojnim bendovima, a učestvovao u ostvarivanju različitih projekata kao što su "Mayoke Group", "Mr. Balloon", "Forum za novi ples Jezik zidova", letnja škola "Clime art for change", "Uhvati ritam Balkana" i mnogim drugim. Od 2013. godine, postaje profesor bubnjeva u "Kulturnom skloništu". 
 
Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni - onlajn format programa, osim navedenih izvođača nastupiće i svetski virtuoz Stefan Milenković, operska pevačica Agota Vitkai Kučera, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski gudački kvintet i drugi, predstavljajući nove prostore za kulturu u Novom Sadu. 
 
Detaljne informacije i satnice emitovanja programa možete pogledati na platformi visitns.rs. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021