Otvoren poziv za obuku "Making Art that Matters!"

Fondacija "Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture“ otvorila je poziv za obuku "Making Art that Matters!" koja će se održati od 12. do 18. aprila u Novom Sadu.
Otvoren poziv za obuku "Making Art that Matters!"
Foto: Pixabay
Rok za prijavu je 19. mart 2021. godine do podneva.
 
Učesnici će imati priliku da se uz mentore iz Walk the Plank (UK), Multimedijalnog centra "Led art" i Šok zadruge upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, zatim da otkriju značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena, kao i da zajedno osmisle i organizuju angažovan participativan događaj na otvorenom. Više informacija možete pronaći ovde.
 
"Making Art that Matters!" je jedna od petŠkola participacije organizovanih u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation. Novosadska Škola participacije će okupiti 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom. 
 
Poziv je otvoren za sve kandidate koji su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani za temu angažovane umetnosti, bez obzira na nivo i prirodu obrazovanja. Od odabranih kandidata se očekuje da budu otvoreni za rad s kolegama iz cele Evrope i spremni da steknu nove veštine.
 
Radni jezik obuke je engleski.
 
Za učešće na obuci potrebno je poslati sledeće dokumente na engleskom:
 
- CV
- motivaciono pismo do 300 reči u kom objašnjavate zašto biste želeli da učestvujete u ovoj obuci i šta imate da ponudite
 
Prijave se šalju na international@ns2021.rs. Za odabrane kandidate koji nisu iz Novog Sada troškove smeštaja pokrivaju organizatori. Putne troškove pokrivaju odabrani kandidati.
 
Za bilo kakva pitanja ili nedoumice obratite se na mejl international@ns2021.rs. Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa i mere koje mogu u budućnosti uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo promene datuma održavanja obuke u Novom Sadu, da je otkažu ili da je održe onlajn.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021