Izložba Srđana Šarovića i nastup pijanistkinje Branke Parlić u Svilari

Izložba umetničkih radova Srđana Šarovića "Negativna svetlost" biće otvorena u utorak, 27. aprila, u Kulturnoj stanici Svilara, a uz to uslediće i nastup jedne od vodećih pijanistkinja sa prostora istočne i jugoistočne Evrope Branke Parlić, najavljuju iz fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".
Izložba Srđana Šarovića i nastup pijanistkinje Branke Parlić u Svilari
Foto: EPK 2021
Usled epidemioloških mera, otvaranje izložbe publika će moći da isprati onlajn na Fejsbuk stranici Kulturne stanice Svilara, od 18 časova.
 
Iz fondacije navode da projekat "Negativna svetlost" predstavlja iskustvo rata i posledice tog iskustva na ličnost umetnika, ali i na celokupno društvo, kulturu i umetnost. 
 
"Fokusiranjem negativne svetlosti, autor postavlja pitanja o njima i daje nova i konstruktivna rešenja u pogledu razračunavanja sa traumatičnim posledicama. Otvaranje izložbe na svojevrstan način upriličiće i jedna od vodećih pijanistkinja posvećenih izvođenju nove muzike minimalizma i postminimalizma, iz druge polovine 20. i prve decenije 21. veka - Branka Parlić", kažu u fondaciji EPK.
 
Branka Parlić izvešće "Trois Gymnopédies", tri klavirske kompozicije francuskog kompozitora i pijaniste Erika Satija.
 
Izložba će biti otvorena do 29. aprila, u periodu od 10 do 18 časova. U sredu, 28. aprila, biće organizovano stručno vođenje kroz izložbu, kao i upoznavanje i razgovor sa umetnikom, u terminu od 18 do 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021