Otvoren poziv za međunarodni projekat "Omladinski angažovani teatar"

Otvoren je novi javni poziv mladima koji žele da učestvuju u međunarodnom projektu "Omladinski angažovani teatar", a rok za prijavu je 30. april, navodi se u saopštenju fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2021"
Otvoren poziv za međunarodni projekat "Omladinski angažovani teatar"
Foto: EPK 2021
Ovaj projekat podrazumeva produkciju omladinske predstave kroz radioničarski rad, a  u njoj mladi učestvuju kao autori i izvođači. U sklopu projekta održavaće se različite aktivnosti kao što su društvena istraživanja, debate, predavanja, prezentacije, umetnički i kreativni radovi, timski rad, međunarodne omladinske razmene. 
 
Kako kažu iz fondacije, sa mladima će na projektu raditi dramska pedagoškinja i glumica Sonja Leštar i rediteljka Maja Grgić.
 
"Ova predstava je deo međunarodnog projekta European Youth Engagement Network 2.0 - EYE.net 2 podržanog od strane EU programa Evropa za građane i građanke. Nosilac projekta je Fondacija 'Novi Sad - Evropska prestonica kulture' u saradnji sa 15 partnerskih organizacija iz devet država", stoji u saopštenju.
 
Partnerske organizacije dolaze iz Grčke, Nemačke, Češke, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije i Litvanije, te one imaju zadatak da naprave autorsku omladinsku predstavu na teme kao što su izbeglička kriza, ženska prava, evroskepticizam, solidarnost, fake news, ekologija, antifašizam, ekonomija.
 
Nakon premijernih izvođenja, predstave će gostovati u partnerskim državama, dok će mladi koji učestvuju u projektu moći da putuju i sarađuju sa vršnjacima iz partnerskih država. 
 
Ove predstave biće izvođene i kao deo glavnog programa dve evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i Kaunas 2022.
 
Partrner na projektu trupa "Drž’ - ne daj", kao partner na projektu poziva sve zainteresovane osobe uzrasta od 15 do 30 godina, svih obrazovnih, društvenih i životnih profila, srednjoškolce i studente, sa umetničkim ili glumačkim iskustvom ili bez iskustva, iz Novog Sada i okoline da se prijave za učešće u ovoj uzbudljivoj kreativnoj avanturi.
 
Svi zainteresovani formular za prijavljivanje mogu pronaći na zvaničnom sajtu "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021