Otvoren poziv za Školu participacije u Gracu

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" otvorila je poziv za Školu participacije u Gracu koja ćese održati od 1. do 8. avgusta.
Otvoren poziv za Školu participacije u Gracu
Foto: EPK 2021
Kako kažu iz fondacije, polaznici će na obuci obrađivati temu "umetnosti zajednice" u urbanim prostorima, a sve će se odvijati kroz radionice zvuka, fotografije, snimanja, dizajna kostima i scene, dramaturgije, pisanja teksta i performansa. 
 
Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti na mejl international@ns2021.rs, a rok za prijavu je do 6. juna u ponoć.
 
Učesnici u projektu imaće priliku da rade pod mentorstvom predstavnika Walk the Plank (UK) i to u sklopu projekta verbatim pozorišta "Eggenberger Stadtgeflüster" u okviru najvećeg letnjeg festivala u Gracu, La Strada. 
 
Za učešće u programu mogu se prijaviti svi oni koji su stariji od 18 godina, koji žive na teritoriji Republike Srbije, a takođe su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani su za rad sa lokalnim zajednicama, bez obzira na prirodu i nivo njihovog obrazovanja.
 
Kako navode u fondaciji, od odabranih kandidata očekuje se otvorenost za rad sa kolegama iz cele Evrope, kao i spremnost da stiču nove veštine.
 
"Za učešće na obuci potrebno je poslati radnu biografiju i motivaciono pismo od 300 reči u kome će kandidati objasniti zašto žeke da učestvuju u samoj obuci, kao i šta imaju da ponude", kažu iz fondacije.
 
Oni dodaju i da od zainteresovanih očekuju da ove dokumente dostave na engleskom jeziku.
 
"Škola participacije je obuka organizovana u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation, koja okuplja do 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom", stoji u saopštenju fondacije.
 
Prošla obuka u okviru Škole participacije, "Making Art that Matters" održana je onlajn od 12. do 16. aprila i okupila je 20 polaznika iz osam zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, otkrivali su značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena. 
 
Tema koju su polaznici obrađivali tokom pet dana bila je ekologija i zaštita životne sredine. O iskustvima polaznika, možete čitati na sajtu "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".
 
"Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, te i same mere koje u budućnosti mogu uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo da otkažu obuke ili da ih održe onlajn", zaključuju iz fondacije.
 
Zainteresovani više informacija o pozivu, kao i samom projektu, mogu pronaći na OVOM sajtu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021