Kaleidoskop kulture: Otvoren konkurs za idejna rešenja uređenja malih javnih prostora

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture otvoren je novi urbanističko-arhitektonski konkurs za idejna rešenja povodom uređenja malih javnih prostora pod nazivom "Nova mesta".
Kaleidoskop kulture: Otvoren konkurs za idejna rešenja uređenja malih javnih prostora
Foto: EPK 2021
Ovaj konkurs otvoren je u saradnji sa Društvom arhitekata Novog Sada i Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, kažu iz fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".
 
Na ovaj konkurs svoje ideje i projekte do 19. jula može da preda stručna javnost.
 
Konkurs se odvija u sklopu priprema za Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom Sadu, a arhitekte, urbanisti, pejzažne arhitekte, kao i studenti  ovih oblasti, pozvani su da predlože rešenja za uređenje četiri lokacije u Novom Sadu.
 
To su Trg galerija, park pored Skupštine Vojvodine, vidikovac iznad tunela u nastavku Mosta slobode i zelena površina na Bulevaru patrijarha Pavla. 
 
"Na konkurs u iznosu od 1,44 miliona dinara zainteresovani mogu da se prijave putem portala javnih nabavki, a više informacija o konkursu i konkursna dokumentacija dostupni su putem sajta projekta 'Novi Sad – Evropska prestonica kulture' i sajta Društva arhitekata Novog Sada", navodi se u saopštenju fondacije. 
 
Oni dodaju i da je pored novoraspisanog konkursa za "Nova mesta", u toku i javni konkurs u ukupnoj vrednosti od 2,4 miliona dinara, za dopunu programa ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture, čiji fokus je, između ostalog, i na arhitekturi, kao jednoj od pet umetnosti koje će tokom pet nedelja biti predstavljene u Novom Sadu. Ovaj konkurs, kažu iz fondacije, biće otvoren od 5. jula, a više informacija takođe se može pronaći na zvaničnom sajtu EPK.
 
"Fondacija Evropske prestonice kulture već četiri godine stvara nove prostore namenjene sugrađanima, sa ciljem da se tokom Кaleidoskopa kulture kulturni sadržaji dodatno prošire u sve delove grada. Četiri nova i prethodno uređenih 36 komšijskih mesta, postaće novi prostori za susrete građana i organizovanje kulturnih sadržaja, kako za predstojeći Kaleidoskop kulture, tako i za druge manifestacije i događaje", najavljuju iz fondacije.
 
U okviru programa fondacije "Novi Sad - EPK" biće obnovljeno i Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, Almaški kraj, centar grada, prostor Velikog Limana, kao i mreža kulturnih stanica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021