Novosadska premijera "Tome" Dragana Bjelogrlića 5. septembra na festivalu "Obnova"

Novosadska premijera filma Toma reditelja Dragana Bjelogrlića održaće se u nedelju, 5. septembra na filmskom festivalu Obnova u sklopu Kaleidoskopa kulture.
Biografska priča zatvoriće festival na kojem će, inače, biti prikazano više od 13 ostvarenja. 
 
U periodu od 2. do 5. septembra u Kineskoj četvrti, na tri scene - Obnova, Kolosek i Pogon, gledaoci će imati priliku da pogledaju najbolje filmske klasike, ali i moderna i novija ostvarenja za svačiji ukus. 
 
Na glavnoj bini Obnove biće prikazana tri remasterizovana klasika: Maratonci trče počasni krug, Varljivo leto '68 i Lepota poroka.
 
Na sceni Kolosek publika će imati priliku da prati dokumentarni program: premijeru filma "Dei Leči", priču o novosadskim avangardistima Dragoljubu Pavlovu i Bori Vitorcu; film Gorana Radovanovića koji odaje počast svom kolegi Dušanu Makavejevu i u fokus stavlja njegovo najkontroverznije ostvaranje i okolnosti pod kojima su "WR: Misterija organizma" zabranjena za prikazivanje. 
 
Festival će imati eksluzivnu priliku da na istoj sceni ugosti legendarnog poznatog filmskog scenografa Miljena Kljakovića Kreku, koji je svoju karijeru razvijao i u Holivudu, a koji dolazi sa svojim prijateljem Slobodanom Ivetićem, rediteljem dokumentarnog filma "Kreka: lovac na snove".
 
Scena Pogon orijentisana je ka najmlađima, ali će biti zanimljiva i široj publici. Gledaoci će prvi put na velikom platnu u Novom Sadu imati priliku da pogledaju poslednji filma Gorana Paskaljevića "Uprkos magli", snimljen u Italiji koji govori o deci koja su ostala sama, prepuštena sudbini i životu bez roditelja. 
 
Na repertoaru su i film "Moj brat juri dinosauruse" i film "Dečiji osmeh" (pripremljen u okviru kino sekcije u OŠ 'Šetefi Šandor'). Deca će moći da učestvuju u kreativnim radionicama o "nauci" iza svakog filma.
 
Projekciju filma o Tomi Zdravkoviću uveličaće i deo glumačke ekipe, koji će pozdraviti posetioce novosadskog Kaleidoskopa kulture.
 
2. septembar
 
21:00 - 22:45
 
"Uprkos magli" - scena Pogon
 
Varljivo leto '68 - scena Obnova
 
3. septembar
 
20:00 - 21:00
 
Crna senka zelene energije - scena Pogon
 
Kreka - Lovac na snove - scena Kolosek
 
21:00 - 23:00
 
Lepota poroka - scena Obnova
 
21:30 - 22:30
 
Grabljivci - scena Pogon
 
4. septembar
 
19:00 - 20:30
 
Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali - scena Kolosek
 
20:00 - 23:00
 
Revija kratkih studentskih filmova iz regiona - scena Pogon
 
21:00 - 23:00
 
Maratonci trče počasni krug - scena Obnova
 
5. septembar 
 
19:30 - 20:15
 
Dei Leči - scena Kolosek
 
Filmski osmeh - scena Pogon
 
20:00 - 22:00
 
Moj brat juri dinosauruse - scena Pogon
 
Toma - scena Obnova
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021