FOTO: Otvoren Kaleidoskop kulture, festival teatra i Dani američke kulture otvorili program

Večeras je u Novom Sadu počeo Kaleidoskop kulture, a isti su otvorili festival alternativnog i novog teatra Infant i manifestacija Dani američke kulture.
FOTO: Otvoren Kaleidoskop kulture, festival teatra i Dani američke kulture otvorili program
Foto: 021.rs
Četrdeset i osmi festival alternativnog i novog teatra – INFANT i manifestacija Dani američke kulture otvoreni su večeras u okviru prve večeri Kaleidoskopa kulture – programskog luka Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".
 
Infant je otvoren je na teatarskoj bini Kreativnog distrikta u Novom Sadu, a publiku i goste pozdravio je selektor festivala Aleksandar Popovski.
 
"Za Novi Sad i INFANT vežu me lepe uspomene. Drago mi je da sam ovde i velika mi je čast što sam ovogodišnji selektor. S izuzetnim zadovoljstvom sam prihvatio poziv organizatora. Tradicija duga četrdeset i osam godina nije mala stvar, to je jedno veliko bogatstvo", poručio je Popovski.
 
Reditelj i glumac Zijah Sokolović svečano je otvorio INFANT, izvodeći deo kabaretske monodrame "Međuigre 0-24".
 
Takmičarski deo festivala u 21 čas otvorila je predstava "Pošta" mariborskog pozorišta, dok je prateći program počeo u 17 časova i to na tri lokacije: u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu i prostorijama OPENS-a.
 
 
Detaljan program INFANT-a dostupan je na zvaničnom sajtu festivala (www.infant.rs), a ulaz na sve događaje je besplatan.
 
Prvoj večeri Kaleidoskopa kulture pored direktora fondacije "Novi Sad - EPK" Nemanje Milenkovića prisustvovala je i ministarka kulture Maja Gojković.
 
Nakon svečanog otvaranja Kaleidoskopa kulture nedelja arhitekture traje do 10. septembra, a potom od će od 11. do 17. septembra biti realizovana nedelja izvođačke umetnosti. Treću nedelju obeležiće književnost od 18. do 23. septembra, dok je četvrta u trajanju od 24. do 30. septembra rezervisana za vizuelnu umetnost.
 
Poslednja nedelja biće posvećena primenjenoj umetnosti i trajaće od 1. do 8. oktobra.
 
Sve informacije o Kaleidoskopu kulture biće dostupne na zvaničnom sajtu: https://kaleidoskopkulture.com/sr/  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021