Korzo na Bulevaru Mihajla Pupina uz Stefana Milenkovića i Vojvođanski simfonijski orkestar

"Korzo" se vraća na novosadski Bulevar Mihajla Pupina, danas, 11. septembra, najavljujući drugu nedelju Kaleidoskopa kulture.
Korzo na Bulevaru Mihajla Pupina uz Stefana Milenkovića i Vojvođanski simfonijski orkestar
Foto: V. Veličković
Tačno u 20:22 sata svetski virtuoz Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar izvodiće dela Kamija Sen-Sansa, Morisa Ravela, Đerđa Ligetija i drugih velikana klasične muzike. 
 
Koncert će uveličati maestro Aleksandar Marković, dirigent sa bogatom evropskom karijerom, u ulozi šefa-dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra.  
 
Ulaz na na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen zbog primene epidemioloških mera, te se ljubitelji muzike mole da svoje mesto na koncertu zauzmu što ranije. 
 
U toku nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture Novosađane očekuje operski spektakl: Srpsko narodno pozorište otvara 161. sezonu izvođenjem opere "Aida" na otvorenom. U godini kada ceo svet obeležava 120 godina od smrti Verdija, Opera Srpskog narodnog pozorišta na temeljima tri velika jubileja – 160 godina najstarijeg srpskog teatra, 120 godina od smrti velikog kompozitora i 150 godina od praizvedbe "Aide" izvešće to veliko delo onako kako je kompozitor zamislio: pod vedrim nebom, među zidinama Petrovardinske tvrđave. 
 
Kreativni distrikt će u nedelji izvođačke umetnosti, od 13. do 18. Septembra, biti mesto okupljanja ljubitelja plesa, jer će biti održan Međunarodni festival savremenog plesa „Tanz Platz”, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, u još jednom obnovljenom prostoru – Fabrici. Sve predstave počeće u 20 sati, a više o programu publika može saznati na sajtu Kaleidoskopa kulture. 
 
Detaljne informacije o dešavanjima pogledajte na OVOM LINKU
  • Srlija

    11.09.2021 18:24
    Dolazim večeras
    Samo da upotounim vikend za ekipu. :)
  • D.

    11.09.2021 15:52
    @Drugar

    Bog ti pomogao, Drugar. Ali jedno moras da znas: kultura nije nekulturna. Odrzavanje kulturne manifestacije na ovako nekulturan nacin, ponistava sve ono za sta se kultura zalaze. Ali to je kultura na SNS nacin: nekulturna Kultura. Tako bih opisao sve vezano za kulturni zivot u poslednjih 10 godina.
  • Hattori Hanzo

    11.09.2021 15:35
    Divno
    ,,stižem večeras da slušam, Stefana Milenkovića i Vojvođanski sinfonijski orkestar..uživancija..:)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021