FOTO: Pogledajte kako će izgledati Banovina na otvaranju Evropske prestonice kulture

Izgled kule zgrade Banovine postaće, nakratko, deo scenografije za ceremoniju svečanog otvaranja "Evropske prestonice kulture", 13. januara.
FOTO: Pogledajte kako će izgledati Banovina na otvaranju Evropske prestonice kulture
Foto: 021.rs (EPK 2021)

U okviru projekta "Zeniteum", koji je osmislio reditelj događaja Dragan Živadinov, kula će dobiti montažnu konstrukciju sa natpisima "Zenit" i "Lisicki", stepeništem, nekoliko terasa od kojih je jedna predviđena za trubače, a tu su i glavna bina i most preko ulice i tribine.

Konstrukcija koja se postavlja kao scenografija otvaranja EPK-a je impresivna, pa je tako samo Glavna bina monumentalnih dimenzija i glavni delovi su joj most u prednjem delu, podmoskovlje, levak i zadnji deo. Ukupna dužina celokupne bine je gotovo 36 metara, a ukupna širina 31,4 metra. 

Iznad se nalazi stepenište, te dva nivoa koji su nazvani "fanfare", od kojih se jedan nalazi na 2,5 metara visine od Glavne bine, a drugi na osam metara. 
 
 
S obzirom na to da je Banovina zaštićeni spomenik kulture, zabranjeno je ankerisanje za fasadu ili bilo koji drugi radovi koji bi mogli da dovedu do oštećenja. 
 
Pored glavne konstrukcije biće postavljene i dve montažne tribine sa 390 mesta za sedenje. 
 
Predviđeno je da montiranje započne 20. decembra, a da cela konstrukcija bude spremna do 10. januara. Nakon svečanog otvaranja biće demontirana i uklonjena do 24. januara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021