Performans "Nestabilna strujanja" Lorana Bigoa sutra u Svilari

Performans "Nestabilna strujanja" Lorana Bigoa biće predstavljen novosadskoj publici u četvrtak, 25. novembra, u Kulturnoj stanici Svilara.

Boce, flaše, metalne limenke, cevi, slavine za akvarijume i mikrofoni - glavni su akteri perfomansa "Nestabilna strujanja".

Ovaj nesvakidašnji performans je poetski i zvučni izraz animiranih materijala, odbačenih predmeta koji su izgubili svoju namenu. Loran Bigo će svoj performans izvesti na instrumentu – elektroakustičnoj instalaciji u kojoj se strujanjem vazduha pokreću predmeti, proizvodeći zvučnost. 

Zvuci, trenje i vibracije, koji se stvaraju pokretima objekata, ozvučeni su mikrofonima i dodatno potpomognuti pojačalima. Iako napušteni, ovi predmeti se kao životinje vraćene u divljinu prepuštaju svojim ritualnim zvucima i gestovima. Oni se igraju i žive svoj svet kao bizarni odjek našeg sveta, ali ne bez humora u svojoj reinkarnaciji. 
 
Nove mogućnosti postojanja oživljenih objekata otkrivaju se bez naracije, vazduh proizvodi pokret i njegovu zvučnu inherenciju. Tokom performansa postepeno se razotkriva zvučna arhitektura kojoj ni ples nije stran. Loran Bigo pravi muziku upravo sa tom posebnom ekipom, računajući da su pametni i nepredvidivi muzički partneri. 
 
Ulaz je slobodan. Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca u zatvorenom prostoru (što je 50 ljudi). Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera. 
 
Program će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021