FOTO Počelo zagrevanje za EPK: Ateisti, Killo Killo, Hantersi i drugi bendovi zabavili Novosađane

Atheist rap, Killo Killo, Love Hunters i UV samo su neki od bendova koji su danas od 17 časova otvorili deo programa pred sutrašnju zvaničnu ceremoniju Evropske prestonice kulture.
FOTO Počelo zagrevanje za EPK: Ateisti, Killo Killo, Hantersi i drugi bendovi zabavili Novosađane
Foto: 021.rs
Na nekoliko lokacija, u okviru "Warm Up" festivala u javnim prostorima, publika je mogla da uživa u različitim pank i rok svirkama.
Legendarni Atheist rap nastupio je u samom centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici. Istovremeno, u podzemnom prolazu kod Pošte, koncert je održala Killo Killo banda
Zbogom Brus Li je svirao kod "New Nork"-a, u prolazu iz Poštanske ulice, a kvartet Dragon's Fuel nastupio je u dvorištu Hotela Vojvodina. Mlade snage okupljene u UV svirali su u prolazu kod Bulevar Books-a, dok je na Ribljoj pijaci publiku zagrejao dobro poznati Gift, a potom Josip A Lisac, sastav koji je nedavno objavio singl "Jugoslavio". 
 
 
Nastupio je i Milan Mumin i predvodio svoje Love Hunters-e, a svirali su i Šinobusi, dobro poznati novosadskim ljubiteljima bluz roka.
 
 
Kod "New Nork"-a svirao je Stefan i akustični gadovi, a nastupili su i Plavi ptičić i Klo Klo
 
Šta nas sve čeka sutra?
 
Centralni događaj svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture zakazan je za četvrtak, 13. januara kada će u 20 sati 22 minuta biti izvedena predstava "Zeniteum :: 2022", reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine, koja će kroz umetnost slaviti velika imena nauke – Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića. Publika će svečano otvaranje moći da prati i u prenosu uživo na drugom programu Radio televizije Srbije i prvom programu Radio televizije Vojvodine, kao i na sajtu novisad2022.rs.
 
Ceremonija proglašenja Novog Sada kulturnom prestonicom biće održana u Srpskom narodnom pozorištu, a gledaoci će moći da je prate isključivo putem malih ekrana, u direktnom prenosu na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine od 18 časova, kao i na sajtu novisad2022.rs
 
Svečano otvaranje obeležiće i velika nesvakidašnja izložba "Vreme i vaseljena" u holu Studija M od 18 sati, kao i koncerti na nekoliko lokacija u gradu. 
  • sdf

    13.01.2022 03:27
    To što nijedan bend u proseku nema ispod 45 godina ponešto govori i o statusu kulture u prestonici kulture.
  • Nikola

    12.01.2022 20:00
    EPK
    A centar grada blokiran vec tri nedelje. U okolnim ulicama kolaps, na stranu sto su u EPK Novom Sadu te ulice pomalo krpljene i podosta propale. A ovamo gungula i vika kada se na jedan sat blokira neka saobracajnica zbog Rio Kinto.
  • V

    12.01.2022 19:29
    Ni ko ma sku ne no si !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021