Premijera predstave "Mefisto" u režiji Harisa Pašovića danas u Srpskom narodnom pozorištu

Predstava "Mefisto", u režiji Harisa Pašovića, danas, 12. jula biće premijerno izvedena u Srpskom narodnom pozorištu.
Premijera predstave "Mefisto" u režiji Harisa Pašovića danas u Srpskom narodnom pozorištu
Foto: 021.rs
Predstava je nastala na predlošku istoimenog romana nemačkog pisca Klausa Mana, dela koje je u jeku nacističkog režima u Nemačkoj bilo zabranjeno i zbog kojeg je pisac bio proteran iz države. 
Kako ističe reditelj Haris Pašović, ova predstava je uzbudljiva priča o ambiciji, te obuhvata mnogo likova i u formalnom smislu predstavlja spektakl, koji najbolje izražava nacističku ambiciju, pompu i monumentalnost na kojoj su insistirali kao na izrazu svoje moći. 
Predstava je jedan od najznačajnijih projekata u okviru programskog luka "Tvrđava mira" Evropske prestonice kulture, a na sceni najstarijeg srpskog teatra okupiće se velikani srpskog glumišta poput Mirjane Karanović, Miodraga Krivokapića, Gordane Đurđević Dimić, kao i veliki ansambl mladih glumaca i glumica, predvođeni glavnim glumcem, Aljošom Đidićem. 
 
Programski luk "Tvrđava mira" bavi se promišljanjem i kritičkim sagledavanjem ratnih sukoba i njegovih posledica, tragajući za kulturom mira, promovišući interkulturalni dijalog i pomirenje, koji će do 17. jula ugostiti više od 1.500 umetnika, kroz gotovo 150 programa. 
 
Predstava će početi u 20 časova.
 
Karte za predstavu su u prodaji na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, a prva repriza biće u četvrtak, 14. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021