Produžen rok za idejno rešenje skulpture posvećene Subi

Evropska prestonica kulture je rok za prijavu na Konkurs za idejno vajarsko-arhitektonsko rešenje izgleda skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi produžila do 27. septembra.
Prijave su otvorene najkasnije do 15 časova, a mogu se prijaviti stručnjaci iz oblasti arhitekture, primenjene ili likovne umetnosti, čiji će zadatak biti da na kreativan način naprave osvrt na stvaralaštvo ovom pioniru elektronske muzike u Srbiji. Ujedno, učesnici imaju rok do 19. septembra da postave sva pitanja u vezi sa konkursom, čije detalje možete pronaći OVDE.
Skulptura će biti postavljena na Subinom platou, na ulazu u Limanski park, i to kao zajednička inicijativa Fondacije "Mitar Subotić Suba" i Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".
Skulptura će upotpuniti umetnički prostor na Subinom platou, na kojem je od ove godine postavljena prva galerija na otvorenom u Novom Sadu, čime je započeta nova praksa izlaganja umetničkih zastava.
 
Mitar Subotić Suba bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata i pionir elektronske muzike u nekadašnjoj Jugoslaviji, ali i Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, špice za Radio Novi Sad.

Skulptura će biti postavljena u okviru programskog luka "Druga? Evropa", kada će i drugi programi biti posvećeni Subi, poput izložbe "Suba soba", rimejka njegove kompozicije i muzičke instalacije u koprodukciji sa Goranom Vejvodom "The Dreambird", te koncerta popularne brazilske pevačice Ceu koja je osvojila tri Latin Gremija i bila nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike.

  • novosadjanka

    08.09.2022 12:56
    Mislim da NI jedan grad nema toliko spomenika kao NS...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021