Delegacija Evropskog parlamenta: Novi Sad je član prave porodice gradova koji su poneli titulu EPK

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa delegacijom Evropskog parlamenta na čijem čelu je bio član Evropskog parlamenta Milan Zver iz Slovenije.
Delegacija Evropskog parlamenta: Novi Sad je član prave porodice gradova koji su poneli titulu EPK
Foto: Grad Novi Sad
Članovi delegacije koja je u poseti Novom Sadu pripadaju stalnom komitetu Evropskog parlamenta koji je posvećen kulturi i obilaze gradove - Evropske prestonice kulture kako bi se upoznali sa onima koji organizuju događaje.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da razmeni mišljenja sa iskusnim političarima iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Španije.
- Predstavnici Evropskog parlamenta nisu došli da nas ocenjuju, već da se upoznaju sa našim viđenjima i impresijama, te da podele iskustva iz svojih gradova i zemalja i iz njihovog dosadašnjeg angažovanja u sferi kulture. Bio sam slobodan da ih pitam i o odnosu Evropske unije prema Srbiji, o poziciji koju zauzima prema regionu, o obavezama zemalja kada je reč o pristupnim putevima, jer je dragoceno čuti njihova mišljenja – naveo je Miloš Vučević. 
 
Milan Zver je rekao da je "Novi Sad sada član prave porodice od 60 gradova koji su poneli titulu EPK i tu vezu može da iskoristi da napreduje i nakon 2022. godine".
 
- To je početak nove ere u kulturi ove zemlje i regiona i već je primetno da je povećana internacionalna kulturna saradnja. Drago nam je što je umetnički koncept programa "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" inspirisan bazičnim vrednostima Evropske unije, a to su ljudska prava, multikulturalizam, interkulturalni dijalog i ekološka svesnost. Novosađani mogu biti ponosni na to što je njihov grad među prvima koji su van granice EU osvojili titulu Evropske prestonice kulture. Takođe, na ponos je i to što je u novembru 2021. u Drezdenu Novi Sad primio nagradu za najbolji evropski brend u kulturi i to zahvaljujući programima "Doček" i "Kaleidoskop" – istakao je Milan Zver.

Teme

EPK

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021