Zvezde elektronske muzike na novosadskom Dočeku

Posebno tri muzičke poslastice – Space Motion & Tribe, ABOP i Haelos napraviće atmosferu za pamćenje kada je elektronika u pitanju.

Posle Ibice, Dubaija, Delhija i Bejruta, svetski poznat di-džej Space Motion dolazi u Novi Sad 13. januara kada će nastupiti uz Undercatt, još jedno veliko ime elektronske scene. Ovaj elektro spektakl desiće se u Muzeju savreme umetnosti Vojvodine koji će ugostiti poštovaoce tehna i hausa po uzoru na svetski trend spajanja ovakvih prostora i elektronske muzike. 

U Novi Sad dolazi i dobitnik nagrade Ambasador za najbolji bend elektronske muzike, ABOP koji će nastupiti u Radničkom domu. Živi elektronski bend, posle velikih evropskih metropola, dolazi u Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture, da bi pokazali kako zvuče kvalitetni tehno, house i acid-tehno smiksani sa drugim ranim žanrovima elektronske plesne muzike. 

Takođe, pravo iz Ujedinjenog Kraljevstva dolaze u Novi Sad dolazi Haelos. Zvezde iz Londona pravo sa Bilbordove top liste stižu na Doček 7531. godine donoseći trip hop zvuke sa primesom elektronike, u specijalni ambijent najstarijeg lutkarskog pozorišta u Srbiji, Pozorišta mladih. Nakon potpisivanja ugovora sa kućom Matador Records 2015. godine, objavili su album Full Circle koji je dostigao 5. mesto na američkim Bilbord elektronskim listama i 20. mesto na listi Heatseekers. Zašto baš ovaj bend ruši rekorde slušanosti na svim platformama – videćete na Dočeku. Ulaznice za Space Motion & Tribe, ABOP i Haelos već su u prodaji na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i onlajn na njihovom sajtu. 
 
Za Doček 13. januara u Srpsko narodno pozorište stiže dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva. Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.  
Ulaznice za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao  i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize, svetski poznatog sastava Divanhana, legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a, već su rasprodate.  Podršku programu Yu grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS. Takođe, za koncerte Danice Crnogorčević kao i najboljeg džez benda iz Srbije EYOT, nema više ulaznica. 
 
U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs
  • Marko

    23.12.2023 20:05
    Dolazi i Ladytron, 13. januara u Pozorištu mladih. Kako ste to uspeli da ne spomenete?
  • kej

    05.01.2023 15:40
    Hmm
    Space Motion dolazi u Novi Sad?! Pa odakle to dolaze s Telepa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021