Večeras počinje Egzit festival

Petnaesti po redu najbolji muzički festival u Evropi Egzit počinje danas. Prema najavama organizatora, program će biti balansiran i u njemu će uživati najrazličitije generacije.
Petnaesti po redu najbolji muzički festival u Evropi Egzit počinje danas.

Prema najavama organizatora, program ovogodišnjeg festivala će biti balansiran i u njemu će uživati i mlađe i starije generacije. Samo otvaranje festivala biće, kako kažu, spektakularno. Potpisuje ga čuvena kreatorka i dizajnerka Es Davlin (ES Devlin) koja je bila zadužena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a u glavnoj ulozi na najvećoj festivalskoj bini biće čuveni Pet šop bojsi (Pet Shop Boys)

"Pre nastupa Pet šop bojsa i same ceremonije otvaranje nastupiće "Stromae" (Strome), trenutno verovatno najpopularniji frankofoni izvođač na svetu sa više od pola milijarde pregleda na Jutjubu", rekao je direktor Egzita Dušan Kovačević, dodajući da će danas na Dens areni nastupiti "Dislocure live" (Diskložr).

Kovačević navodi da trenutno najveće interesovanje publike vlada za program koji će biti održan u petak kada na glavnoj bini nastupaju "Rudimental live" (Rudimental), koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend i Gloria Gaynor (Glorija Gejnor) koja je već 35 godina "vlasnica" verovatno najvećeg hita svih vremena "I Will Survive". U petak će na Dens areni nastupiti Carl Cox (Karl Koks) sa prijateljima, a na Fjužn stejdžu treba izdvojiti nastup "Asian Dub Fondation" (Ejdžn Dab Fondejšn).

Subota po tradiciji na Egzit festivalu okuplja najveći broj posetilaca. Tog dana svi oni koji se nađu na Petrovaradinskoj tvrđavi biće u prilici da na glavnoj bini prvo vide i čuju svetski poznati hrvatski duet "2Cellos", a nakon njih i Dejmona Alborna (Damon Albarn) jedno od najznačajnijih imena u današnjoj muzici i za kraj jednog od najvećih di-džejeva na svetu "Skrillex" (Skrilaks), dok će na Dens areni te večeri nastupiti "Afrojack" (Afrodžek).

"U nedelju, kao i tokom celog festivala opet imamo kombinaciju starog i novog, tako će na Mejn stejdžu nastupiti "Hurts", jedan od najboljih novih bendova koji je poznat po spektakularnim nastupima baš na festivalima. Posle njih po prvi put u regionu nastupiće "Suede" (Sued) koji su začetnici brit-popa i koji su jedna od ekskluziva ovogodišnjeg Egzita, dok će na Dens areni to veče obeležiti nastup "Deep Dish" (Dip Diš)", najavio je Kovačević.

Govoreći o programu na "Sea Dance" (Si dens) Festivalu koji će se odmah posle EXIT-a održati na plaži "Jaz" u Budvi, Kovačević je rekao da će na njemu nastupiti zaista velike zvezde - "Example live" (Egzempl), "Jamiraquai" (Džemirakvai) i mnogi drugi svetski renomirani izvođači. Dodao je da se na ovogodišnjem izdanju tog festivala očekuje duplo više gostiju iz inostranstva u odnosu na prošlogodišnji i da veruje da će Egzit u potpunosti opravdati titulu najboljeg muzičkog festivala u Evropi koju je dobio početkom godine.

  • joja

    10.07.2014 18:16
    za urednike
    al' stvarno. Stromae je Stromae - od maestro.
  • Fakaraka

    10.07.2014 16:14
    Karuckanje za eGZitom
    Je.e mi se za 'eGZit' festival :)))
  • hahahahaaaaa

    10.07.2014 14:46
    Carl Cox sa prijateljima... Ovi ostali nemaju prijatelje, pa ih nisu poveli... Joj da li ste svesni koliko mentalno zaostalo ove najave i njihova imena zvuce svima koji su izasli iz puberteta. A o transkripciji imena da ne govorim, ne zna covek da li da se nasmeje ili postidi u tudje ime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Exit 2014

Na Egzitu i Si densu preko 260.000 ljudi

Više od 260.000 ljudi učestvovalo je ove godine na festivalima koje je organizovao Exit u Novom Sadu i Budvi, saopštili su danas organizatori tog muzičkog festivala.

Večeras se završava Egzit

Večeras se spušta zavesa na petnaesti po redu Egzit, najbolji evropski muzički festival. Publika uveliko pristiže na Mejn stejdž, gde će kao zvezde večeri nastupiti sastavi "Hurts" i "Suede".

Počela groznica subotnje večeri na Exitu

Tradicionalno, subota je dan kad se na Exit festivalu okupi najveći broj posetilaca i to će po svemu sudeći biti slučaj i sa ovogodišnjim 15. izdanjem najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

VIDEO: Večeras Dejmon Albarn i Skrileks

Večeras na glavnoj bini Egzita nastupa brit pop legenda Dejmon Albarn, koji će predstaviti svoj novi projekat, ali i pesme iz karijere u grupama "Blur" i "Gorillaz".

Kod 32 posetilaca Egzita zaplenjena droga

Prvo veče Egzita kome je, prema procenama organizatora, prisustvovalo oko 35.000 ljudi, proteklo je bez masovnijeg narušavanja javnog reda i mira, navela je policija.

Podizanje svesti o Srbiji kroz "rebranding"

Festival Egzit u saradnji sa kompanijom NIS ukazao je danas da je Srbiji potrebna promena imidža, kako bi postala prepoznatljivija u razvijenijim društvima, a da se taj korak odvija kroz popularni "rebranding".