VIDEO: Ludak s pištoljem u živom uključenju RTV-a

Nepoznati muškarac jutros je sa pištoljem u ruci na Najlon pijaci prišao i zapretio ekipi Radio-televizije Vojvodine koja se uživo uključivala u Jutarnji program.

Muškarac je mahnuo pištoljem ispred kamere, što je i zabeleženo na snimku, a zatim je pobegao.


 

RTV je tim povodom podneo prijavu policiji.

Navode da je ovaj incident još jedno upozorenje da se bezbednost novinara mora podići na viši nivo.

NDNV: Napad svedoči o dubokim poremećajima u društvu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine reagovalo je povodom napada na ekipu RTV, zahtevaju od nadležnih organa da hitno otkriju identitet i uhapse osobu koja je pištoljem pretila televizijskoj ekipi. 

"Takođe, zahtevamo da se ova osoba primereno kazni, kao i da se jasno saopšti koji su bili motivi napada. NDNV je više nego zabrinuto zbog eksplozije nasilja u Srbiji i Vojvodini, i smatra da ona svedoči o dubokim društvenim poremećajima, za koju odgovornost snose pre svega oni koji donose odluke i kreiraju javno mnjenje", poručuju u NDNV.

Kako dodaju, svakodnevne poruke mržnje koju šalju predstavnici vlasti i mediji pod njihovom kontrolom, a koje prati porast ksenofobije, nacionalizma i pokušaj zabrane drugačijeg, kritičkog mišljenja, proizvode jezive posledice.

"Pogotovo u društvu koje je, kao ovo naše, u velikoj meri traumatizovano i koje se nikada nije suočilo sa strašnim ratovima i zločinima devedesetih, te njihovim uzrocima i posledicama", zaključuju u NDNV.

Autor: 021.rs, RTV

  • BOBAN

    16.01.2016 23:49
    Komentar
    Novinarka uopste ne deluje uplaseno vec samo sto nije prasnula u smeh. Osoba koja se plasi sasvim drugacije izgleda. Koje foliranje.
  • ocigledno

    16.01.2016 17:35
    laz
    Ako im je zapretio i oni su to tako shvatili, zasto su ga ignorisali? Ne vidi se ni da su se uplasili ni da su ga primetili uopste.
    Kakvo glupo laganje novinara i glupo verovanje svima koji su poverovali.
    Deluje kao da je hteo da ometa samo reportazu ili da pokaze kako ima oruzija mozda na "najlonu"? To se negde pricalo da ima jeftinog oruzija za kupiti tamo...
  • :-)

    16.01.2016 14:15
    Tamari svaka cast, lepo i smireno dete ali ne kaze se 4 stepeni vec 4 stepena. Mnogi mladi grese u ovome, jbg Slobin obrazovni sistem nas je unakazio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika