Potraga za "mozgom" pljačke u Bogosloviji

Novosadska policija intenzivno traga za R. Lj. (41) iz Buđanovaca zbog sumnje da je imao važnu ulogu u razbojništvu, odnosno da je je bio organizator pljačke u Bogosloviji u Sremskim Karlovcima.

Taj osumnjičeni ima blisku osobu smeštenu u pomenutoj ustanovi, za koju je plaćao mesečne troškove boravka, ali ona nema nikave veze s događajem, saznaje "Dnevnik" iz izvora bliskih istrazi.

Prema dosadašnjim saznanjima, uhapšeni Dejan K. (43) iz Sremske Mitrovice i osumnjičeni R. Lj., za kojim se traga, upoznali su se na robiji gde je Dejan K. izdržavao kaznu od 12 godina zbog razbojništava počinjenih nad stranim državljanima na auto-putevima, kao i po kladionicama. Navodno, Dejan K. angažovao je za navedeno razbojništvo i, takođe uhapšenog, Nenada M. (30), koji je za sobom imao velike dugove.

Podsetimo, u ponedeljak oko deset dvojica maskiranih muškaraca ušla su u zgradu Bogoslovije "Sveti Arsenije" u Sremskim Karlovcima s namerom da opljačkaju prostorije. Tandem je napao ekonoma Miloša Cvetkovića, udarivši ga više puta, a zatim su ga vezali lepljivom trakom. Preteći imitacijom pištolja, oni su od tog službenika zahtevali da im preda novac iz blagajne. Buku su čuli učenici, koji su uleteli u kabinet i savladali napadače, a zatim su pozvali policiju.

S lakšim povredama glave i tela, ekonom je zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine.

Ova dvojica Sremskomitrovčana su u Bogosloviju ušli predstavljajući se kao dobrotvori. Sa sobom su imali samo jednu torbu.

Autor: Dnevnik

  • PravnikNS

    27.01.2016 08:12
    Ček ček
    Upoznali su se u zatvoru? A kad su izašli iz zatvora? Jel posle amnestije našeg milog predsednika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika