Odloženo suđenje Goranu Davidoviću

Pripremno ročište u slučaju vođe zabranjene organizacije "Nacionalni stroj", Gorana Davidovića i Nedeljka Pešića iz Šapca koji su optuženi za izazivanje nacionalne, verske , rasne mržnje i netrpeljivosti, nije održano juče u novosadskom Višem sudu.

Uzrok je izostanak Davidovićevog branioca, koji je zbog bolesti bio sprečen da prisustvuje suđenju. Sud je naložio braniocu da u roku od osam dana donese opravdanje za svoj izostanak.

Podsetimo, incident se dogodio 7. oktobra 2007. godine kada su se kod Doma vojske sukobili pripadnici Nacionalnog stroja i učesnici Antifašističkog marša.

Prvo je došlo do čarki i vređanja koje je trajalo više minuta, kada su članovi "Nacionalnog stroja" prišli ogradi. Iz kolone su u njihovom pravcu poletele plastične flaše i nekoliko zastava, a potom i kamenice.

Autor: Dnevnik

  • maxmad

    25.02.2016 10:21
    2007?ceka se opsta zastara?10god.?
    zakon koji ne moze da se primeni 10 godina treba ukinuti a sudiji i tuziocu skinuti sa plate,a toma-diploma bi mogao davidovicu da dodeli neki orden,na pr.za glupost pod stare dane...lepo je jos jaganjac rekao titule u citulje,ordenje pod kamenje-da ne psujem dalje...
  • ok_ns

    25.02.2016 09:36
    za ex chapman
    to mu je devojka :)
  • ex chapman

    25.02.2016 08:42
    a ja mislio da je to onaj što je dok je bio u zatvoru shvatio da je u stvari žensko. kako se taj zvao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika