Obustavljen postupak za nameštanje utakmice Vojvodina-Mladost

Obustavljen je krivični postupak u novosadskom Višem sudu u vezi sa nameštanjem fudbalske utakmice između gostujuće "Vojvodine" i "Mladosti" iz Lučana 2007. godine.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu u februaru 2008. godine protiv sada pokojnog Ratka Butorovića i Milana Čabrića (43) iz Novog Sada zbog krivičnog dela davanja mita, i protiv Gorana Kovačića (45) iz Zemuna zbog pomaganja u istom delu, kao i Mihaila Jeknića (53) iz Beograda i njegovog sugrađanina Borislava Kašanskog (45) za primanje mita.

Podneskom od 26. februara ove godine, postupajući zamenik višeg javnog tužioca odustao je od daljeg krivičnog gonjenja optuženih.

Po izmenjenoj optužnici, usled obustave postupka protiv Ratka Butorovića, koji je preminuo 8. juna 2013. godine, okrivljeni komesar za bezbednost FK "Vojvodina" Milan Čabrić, po prethodnom dogovoru s bivšim predsednikom Upravnog odbora Vojvodine Ratkom Butorovićem, obećao je poklon fudbalskim sudijama na pomenutom meču Mihailu Jekniću i Borislavu Kašanskom, koji se odigravao kod ekipe u Lučanima narednog dana, 12. decembra 2007. godine, da bi sudili u korist FK "Vojvodina".

Navodno, u tome je pomogao Goran Kovačić, tako što je okrivljenom Čabriću dao brojeve telefona optuženih Jeknića i Kašanskog, pri tome znajući da su mu oni potrebni za podmićivanje fudbalskih sudija. Na pomenutoj utakmici Mihailo Jeknić, kao glavni sudija, propustio je da u 72. minutu dosudi kazneni udarac za FK "Mladost", te je na taj način uticao na ishod utakmice, koja je završena rezultatom 0:1, odnosno pobedom novosadskog kluba.

Isto tako, u optužnom aktu bilo je navedeno da su u narednom periodu Jeknić i Kašanski u više navrata kontaktirali telefonom sa Čabrićem radi primanja obećanog poklona pa je Jeknić 29. januara 2008. godine došao u kuću Ratka Butorovića koji mu je predao ranije obećanih 3.000 evra. Do predaje obećanog novca Kašanskom nije došlo jer su okrivljeni uhapšeni, stajalo je u optužnici.

Ratko Butorović i Milan Čabrić uhapšeni su u Novom Sadu, a fudbalske sudije Mihajlo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić u Beogradu.

Autor: Dnevnik
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika