Devojčica koju je izujedao šarplaninac stabilno, povrede sanirane

Sedmogodišnja devojčica N. Š. koju je u nedelju popodne izujedao šarplaninac na Kamenjaru, stabilno je nakon jučerašnje operacije.

Kako 021 saznaje iz Dečije bolnice, sedmogodišnjakinju je u tu zdravstvenu ustanovu dovezla Hitna pomoć zbog sumnji na teže povrede desne potkolenice i stopala. Odmah je operisana i sada se nalazi van životne opasnosti, ali lekari čekaju još nekoliko dana kako bi utvrdili da li će biti potrebno izvršiti još neke intervencije, rekao je portparol Dečije bolnice Dušan Vuković.

Podsetimo, devojčica i njen otac (38) povređeni su juče tokom šetnje kada ih je izujedao šarplaninac koji je izleteo iz dvorišta jedne od kuća na Kamenjaru. Prema rečima očevidaca, pas je bez ikakvog povoda prvo napao devojčicu, a nakon što joj je otac priskočio u pomoć, napao je i njega. Ceo incident se iznenadno završio, kao što je i počeo.

"Pas nikada nije pravio nikakve probleme i skoro deset godina živi u kućici nadomak gradilišta i svi ga znaju i hrane ga. Njega je davno doveo neki investitor da mu čuva građevinski materijal, ali je pas, koga zovu Lepa ostao tu u odomaćio se", priča za "Blic" radnik sa obližnjeg gradilišta.

Direktor JKP "Zoohigijena i veterina" Aleksandar Bursać rekao je da za sada zna da pas nije čipovan, da ima vlasnika, koji je u vreme incidenta i bio na placu, te da će ta osoba i odgovarati za nesavesno držanje pasa. Pas je u međuvremenu sklonjen sa ulice radi bezbednosti građana.

  • Siže

    13.06.2016 20:25
    Pas jeste oružje. Ne postoji neophodnost držanja psa, to je luksuz.
    Ovaj vlasnik će biti blago kažnjen u odnosu kakva je trauma devojčice.
    Kazne vlasnicima za napade psa moraju biti izuzetno stroge, ravne pokušaju ubistva.
    Jednog dana, zbog neuviđavnosti psodržača, postupiće se prema njima jednako kao i prema pušačima.
    Ne može grad od 300.000 stanovnika držati 150.000 pasa.
  • pitanje

    13.06.2016 17:52
    @Mm
    Zasto se vi drzali pse toliko agresivne da bi coveku glavu otkinuli? Kako su oni postali takvi? JKP "Zoohigijena i veterina" odmah treba da kazne gospodju. Zbog ovakvih se sve i desava.
  • Ujeden

    13.06.2016 17:20
    @Mm
    Treba kazniti vlasnike koji drze agresivne pse. Bilo da napadaju odrasle, a bilo decu. Niko nije toliko glup da veruje da agresivan pas nece ujesti dete.

    Sta ste vi njemu uradili da pas postane agresivan? To je pravo pitanje i za to treba da odgovarate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika