Goran Davidović se ponovo nije pojavio na ročištu u novosadskom sudu

Vođa zabranjenog Nacionalnog stroja Goran Davidović zvani Firer ponovo se nije pojavio na pripremnom ročištu koje je za danas bilo zakazano u novosadskom Višem sudu.

Njegov branilac je za 021 rekao da je pripremno ročište ipak održano jer se pojavio drugi okrivljeni Nikola Pešić i njegovi branioci, a da prisustvo Davidovića nije ni bilo obavezno.

Glavno ročište zakazano je za 17. oktobar, kada bi Davidović morao da se pojavi.

Podsetimo, prethodna dva pripremna ročišta su odložena zbog Davidevićevog nedolaska, jer se nalazi u Italiji. On i Nikola Pešić optuženi su za izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, na Antifašističkom maršu oktobra 2007. godine.

Više tužilaštvo je u oktobru prošle godine odustalo je od daljeg krivičnog gonjenja sedmorice pripadnika Nacionalnog stroja koji su 2008. godine koji su bili optuženi za krivično delo nasilničko ponašanje izvršeno prema učesnicima antifašističke šetnje. Dolf Pospiš i Predrag Milovanović su ranije sa Višim tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice povodom pomenutog incidenta.

Incident se dogodio kada je učesnike Antifašističke šetnje "Stop fašizmu" u Dunavskoj ulici napala grupa pripadnika Nacionalnog stroja koji su se okupili u Domu vojske i pored policijske zabrane i i započeli verbalni i fizički sukob sa učesnicima antifašistickog skupa, bacajući kamenice i tvrde predmete na njih.

Podsetimo da protiv Davidovića nije bila raspisana poternica, iako se on više puta nije pojavio pred sudom.

  • boro

    20.03.2017 08:57
    Goran Davidovićp
    Srbija je jedina Država gde ljudi koji propagiraju Njeno rastakanje(Nenad Čanak)su tzv.Uvaženi gradjani...
  • NS49

    09.07.2016 19:54
    Pre 2 ili 3 petka bio je protest ispred RTV koji je podržao kadrovske promene gde su prozvani neki novinari među kojima i onaj koji je Davidoviću nadenuo ime "Firer".
    Samo vi nećete objaviti ovaj post jer ste Davidovića već osudili a nije ni stigao do suda.
  • Slucajni

    08.07.2016 15:40
    Ako moze Čanak može i Firer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika