Vozač GSP-a tvrdi da se ne seća pokušaja ubistva iz autobusa

Na suđenju u novosadskom Višem sudu povodom prošlogodišnjeg pokušaja ubistva u Novom Sadu za šta je okrivljen Nikola Grujčić (19), svedok Dimitar T, vozač gradskog autobusa u kojem se delo dogodilo svojim svedočenjem izazvao je burne reakcije stranaka u postupku.

Neobično je bilo to što su na njegovu upornu tvrdnju da gotovo ništa ne zna o događaju, reagovali energično i u neverici svi u sudnici, okrivljeni, odbrana, tužilaštvo, oštećeni, majka oštećenog, ali i predsednik veće sudija Vidoje Mitrić.

Prvo je, nakon izjave svedoka, okrivljeni Grujčić zamolio svedoka da se priseti dešavanja u autobusu, s obzirom na to da se jedan deo sukoba, kako je kazao, dešavao na desetak centimetra kraj njega, a nije bilo gužve u (solo) vozilu.

"Laže da nije ništa video, nemoguće da nije video deo obračuna, kad je to bilo pored njega. Svi smo videli da je vikao i psovao. Ne znam sudija kako da mu objasnim da govori istinu. Sukob se desio, pa se desio, ali nek kaže istinu. Mislim da je njemu rečeno da mu je najbolje da kaže da ništa nije video", izjavio je optuženi Grujčić.

Oštećeni Milan T. se takođe čudio kako to da se svedok ne seća da ga je psovao i vikao na njega. Majka oštećenog se izrevoltirano uključila u postupak i kazala da je čudo kako to da "neko slep i gluv može da vozi putnike gradskim autobusom".

"Ja nikada ne psujem, a nisam video fizički sukob. Zaustavio bih autobus i pozvao dispečera i policiju. Ja ne smem da pričam s putnicima, smem samo da im kažem "Dobar dan", "Pokažite kartu" i "Hvala". Tek sada se ne sećam šta je bilo, jer radim svaki dan, a ne obraćam pažnju a putnike, vidite da su ljudi prsli, pa i ne ulazim u polemike s njima", rekao je svedok.

Iako je sudija Mitrić podsećao više puta svedoka da je davanje lažnog iskaza krivično delo, Dimitar T. je ostao dosledan i kazao ponekad i povišenim neprijatnim tonom i rečima da ništa ne zna o događaju.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Nikola Grujčić (19) iz Novog Sada je 31. maja prošle godine oko pet sati ujutro  u autobusu gradskog saobrćaja na liniji 7 b i autobuskom stajalištu na Bulevaru Slobodana Jovanovića, naspram kućnog broja 43, pokušao je da ubije maloletnog Milana T. i Sava I. On je nakon prepirke s njima, dok su sedeli na međusobno okrenutim sedištima u zadnjem delu autobusa pesnicom udario u lice Milana T, a potom se sukobio sa Savom I. tako što su se jedan drugom unosili u lice, odgurivali glavama i u predelu prsa, te udarali pesnicama, nakon čega je iz džepa farmerki izvadio nož sa sečivom od desetak centimetara, rasklopio ga i držao uz telo delimično prikriven.

Kada je maloletni Milan T. to video, prišao mu je i da bi ga odgurnuo od Sava I. nogom ga udario u predelu grudi, od čega se okrivljeni zateturao unazad, a potom krenuo ka Milanu T. i ubo ga sedam puta. Potom ga je rukom pomerio u stranu i nožem mahao levo i desno i pri tome povlačio oštricu po njegovim leđima, a zatim krenuo ka Savu I. zbog čega je maloletni Milan T. pokušavao da ga spreči, obuhvatajući ga s leđa rukom oko struka. Pri tome ga je povlačio te ga je okrivljeni ubo i u  levu nadlakticu, nakon čega je ubo nožem u vitalni deo tela Sava I. Posle izlaska iz autobusa, koji se zaustavio na autobuskom stajalištu, oštećeni Savo I. nogom je udario okrivljenog u desnu šaku i izbio mu nož iz nje. Sukob se nastavio dalje.

Tada maloletni Milan T. zadobio je teške telesne povrede opasne po život u vidu sedam ubodnih rana i pet posekotina, a Savo I. lake telesne povrede, odnsono ubodnu ranu i razdorno nagnječne rane, navodi se u nedavno izmenjenom optužnom aktu koji zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jadranka Dutina.

Usled izmene optužnice, odbrana okrivljenog tražila je odlaganje pretresa, pa je on zakazan već za ponedeljak, 11. jul, kada se očekuje iznošenje završnih reči, odnosno kraj postupka.

  • Tito

    07.07.2016 20:08
    Uzas
    Uzasnut sam pojedinim komentarima.Ne mogu da verujem da neko pomisli a ne napise bolje da su se poubijali.Kakvi smo mi to postali ljudi?Krece exit i gomila mladog sveta ce se vracati kuci u pet ujutru(sto bi pojedini rekli .kako su ih majke vaspitale).Nadam se da to ne znaci da i njih sve treba poubijati jer bojim se izazvacemo medjunarodni incident.A za vozaca stvarno nemam komentar..u polupraznom autobusu(malom)nista ne vidim nista ne cujem....lepa poruka..ne samo da necemo obavljati svoju radnu obavezu nego cemo zaboraviti i onu staru.pomozi bliznjem svome..uzas..
  • Lazar

    07.07.2016 17:15
    Usaglasite price
    Ljudi, dogovorite se... Prema izvestaju pise da su se tukli u zadnjem delu autobusa, nije autobus 3 metra duzine pa da su se tokom guranja prebacili na 10 cm od vozaca i da ih je on psovao... Mislim da tu prvo treba da se usaglase svi sa tim izvestajem sta je se sve desilo, pa onda da krive nesrecnog vozaca!

    A roditeljima te dece koji se bune i pricaju kako je vozac slep i gluv, prvo da se zapitaju kakvo je njihovo kucno vaspitanje i ponasanje njihove dece, pa onda da vredjaju nekoga!

    Sramota za roditelje!
  • Ivan

    07.07.2016 17:13
    Cirkus
    Ubice dobijaju kazne kao za kradju hleba iz prodavnice! Sta ocekivati? Kakvo sudstvo? Kakvo poglavlje 23? Vozac je u pravu! Gde su organi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika