Psi zaklali čoveka u Petrovaradinu

Dva psa, rase pit bul terijer, pobegla su iz dvorišta na Bukovačkom putu 92 u Petrovaradinu i zaklala 84-godišnjeg čoveka.

Hitna pomoć samo je mogla da konstatuje smrt na licu mesta.

Kako saznaje 021, policija je pozvala ekipu "Zoohigijene i veterine" u 6:48 zbog napada na 84-godišnjeg čoveka, kojeg su usmrtila dva psa. Ekipa nadležnog preduzeća stigla je na teren nakon 18 minuta. 

Direktor "Zoohigijene" Aleksandar Bursać kaže za 021 da su na molbu forenzičara uzeti brisevi dva psa, a sačinjen je u zapisnik. Psi su odvedeni u prihvatilište za pse u Šangaju.

"Psi će biti na posmatranju, a potom će, po nalogu republičkog veterinarskog inspektora, biti kastrirani i sterilisani. Prema rečima supruge vlasnika dva pit bula, psi su bili u poteri za jednom mačkom, a usmrćeni čovek je pokušao da je odbrani i odvoji pse. Međutim, njemu nije bilo spasa", navodi Bursać.
 
Psi su mikročipovani i pripadaju vlasniku koji trenutno živi u Nemačkoj. Njegova 29-godišnja supruga I.M. živi u Petrovaradinu, trenutno je u 48-časovnom pritvoru, i uskoro će biti dovedena pred sudiju na saslušanje.
 
Pit bulovi su originalno uzgajani kako bi se borili sa medvedima i bikovima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je ova rasa pasa odgovorna za gotovo 40 odsto napada na ljude, posebno dece. Iz tog razloga, Pit Bulovi su zabranjeni skoro u celom svetu, naročito u Majamiju i u Britaniji.

Komentari 142

  • Anonimus

    30.09.2016 23:39
    pppredrag2@gmail.com
    Džaba pišete ljudi, na jedan ovakav članak dodje sto budala koje gaje ove odvratne džukele da vrše nekakav relativizam...Srbi su bili I ostali kompleksaši I pomodari, gajiće ove odvrate monstrume od Pit Bulova dok je to u modi, a niko I ne shvata da se zovu Pit Bull po tome što su ukrštani I gajeni da u arenama odgrizaju bikovima noge I napadaju ih (Bull-bik)...
  • novosadjanin

    15.07.2016 14:57
    Jos samo ovo: Zar stvarno misliš da skakanje sa 6 sprata, krljanje sa kerovima, vadjenje gnoja iz kostiju i slicno fascinira ili interesuje ikog drugog osim tebe?
  • novosadjanin

    15.07.2016 14:27
    Ha, ha... Ajnstajn je bio u pravu po pitanju beskonacnosti, pa moras da i dalje dokazuje svoju glupost svima i da si bolji od drugih sebi.

    Dobro sto si nasao tu divlju plazu gde pustaju keretine, ili si, mozda na novosadskom kerecaku. Obisao sam mnogo plaza od africkih preko evropskih do americkih. Stvarno si smesan u svojoj gluposti.

    Sad ja odoh da se odmaram. Ne pata mi na pamet da vise bavim komentarima. Hvala sto si mi bio zanimacija ovih par dana dok sam radio na racunaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika