Ukrali hranu za daću iz crkvene sale u Budisavi

Porodica Varga iz Budisave, posle smrti najstarijeg člana porodice Karolja Varge (90), u subotu je nekoliko sati pre sahrane doživela veliki šok.

U crkvenoj sali iz frižidera u kuhinji nestali su hrana i piće pripremljeni za daću. U prvi mah nisu mogli da poveruju u ono što su zatekli i da se neko usudio da u noći između petka i subote odatle odnese bukvalno sve, pa čak i kuhinjske krpe i torbu sa začinima.

Oto Varga kaže da ne može da poveruje šta su im kradljivci pripremili u trenutku kada sahranjuje roditelja.

Nestanak 22 kilograma junećeg mesa i veće količine pića, u subotu ujutru oko 9 sati prva je primetila njegova supruga Valerija.

"Kada sam ušla u malu salu, sve je naizgled bilo u redu, svaki tanjir na stolu je bio na svom mestu, a onda sam primetila da je jedan od prozora u sali otvoren. U kuhinji iza šanka, videla sam da nema kutija i gajbi sa pićem, a kada sam otvorila frižider, on je bio prazan, mesa nije bilo", objašnjava Valerija.

Prema njenim rečima, dan uoči sahrane posle odrađenih priprema otišli su iz sale oko 15:30 časova i zaključali je. Lopovi su obili vrata na kuhinji i ušli unutra.

Kradljivci su odneli čak i bocu za butan gas i gorionik, pa porodica Varga veruje da ih je bilo više, i da su verovatno došli automobilom.

Policija je obavila uviđaj i traga za počiniocima.

  • Fric

    06.11.2016 18:03
    Kakva žalost
    "22 kilograma junećeg mesa i veće količine pića" Čemu???
  • vojki

    06.11.2016 17:19
    paganski obicaj!

  • G

    06.11.2016 17:12
    @Presvetli Vodja - hoće, naročito narod koji gladan vozi automobile i voli da jede butan boce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika