Suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu odloženo, optuženom privremena nanogica

Suđenje Milošu Mariću (31), okrivljenom da je nekoliko noći prošle godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, odloženo je zbog nedolaska svedoka.
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, u martu prošle godine, osam dana od početka pucnjava, pronađeni su automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin. 
 
Na meti pucnjava bilo je pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju, u pucnjavi na kuću Borislava Maksića, korišćena je automatska puška. Pucano je na kuću u Ulici Tome Maretića 3, i na poslovni objekat s brojem 24 u istoj ulici. S tri metka je gađana i kuća Blagice Blažeski u Bukovačkom dolu 11. Gađana su i dva automobila "bmw" i džip u Livadskoj ulici. Policija je opkolila kuću na Bukovačkom putu 47, u kojoj Marić stanuje s ocem, majkom i bratom, a u akciji privođenja je učestvovao veliki broj policajaca i pripadnika Žandarmarije.
 
Ipak, na otvaranju dokaznog postupka okrivljeni je kazao da se ne oseća krivim i da osporava optužni akt u celosti. 
 
"Ne želim da iznesem odbranu, odnosno i dalje ću se braniti ćutanjem. Svestan sam da na taj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku", kazao je tom prilikom u Osnovnom sudu Marić. 
 
Mariću je, na predlog njegovih branilaca, ukinut pritvor, i dozvoljeno mu je da uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu, bude kod kuće.
 
Nastavak glavnog preteresa zakazan je za 18. januar naredne godine. 
 
Okrivljeni Marić je po zanimanju auto-limar, ali je prethodnu godinu i po bio nezaposlen. Ranije je radio kao vozač u firmi koja se bavi proizvodnjom žice i eksera, ali je ostao bez posla. Ranije je bio osuđivan zbog saobraćajke.
  • baki

    05.12.2016 15:29
    Dali se ustanovilo cije su to kuce na koje je pucano i odakle toliko para ljudima koji su toboz izbegli bez dinara????
  • Rade

    01.12.2016 10:20
    Ova vlast jedino ovakve i ceni! Zato ih i oslobadjaju...mozda ce i da ga prime u svoje redove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika