Svi povređeni u sudaru vozova kod Novog Sada pušteni iz bolnice

Svi putnici povređeni u sudaru dva voza kod Novog Sada zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je dežurni lekar Urgentnog centra Dragan Vulin.
On je to izjavio u razgovoru sa direktorima preduzeća "Infrakstruktura", "Srbijavoz" i "Srbijakargo" koji su došli da posete povređene. Portparol Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je za 021.rs da je u tu bolnicu primljeno petoro dece i da su posle ukazane pomoći svi pušteni kućama.
 
U železničkoj nesreći povređeno je 25 osoba. Hitna pomoć zbrinula je 22 povređenih, četvoro sa težim povredama i 18 sa lakšim, rekla je za 021 doktorka Biljana Vasić, a nešto kasnije lekarsku pomoć zatražile su još tri osobe.
 
V.d. direktora "Srbijavoza" Jugoslav Jović naveo je da je na lice mesta došla Centralna komisija za vanredne događaje iz Beograda i Operativna komisija iz Novog Sada sa predstavnicima sva tri preduzeća - "Infrakstrukture", "Srbijavoza" i "Srbijakarga".
 
"Oni su počeli sa svojim poslom. Nakon što saslušaju mašinovođu o tome šta se desilo, uzmu podatke sa brzinomera i pogledaju oštećenja, napraviće izveštaj i znaćemo uzrok nesreće i šta se tačno desilo", rekao je Jović.
 
Kako je ranije rečeno u Ministarstvu saobraćaja, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega. Nesreća se dogodila između Sajlova i Kisača, oko 19.30. 
 
Saobraćaj na pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti, koji je od sinoć bio u prekidu, normalizovan je.
  • ĐURA

    12.01.2017 11:28
    ODBOJNIK MOTORNOG VOZA
    Je niži 10 cm sigurno u odnosu na teretni vagon,što kod ovako male brzine oćigledno nebitno!?
    Na gornjoj fotki u desnom uglu,od voza se vidi samo delić a od teretnog dve trećine odbojnika!?
    1065 mm od gornjeg dela šine do ose odbojnika,to je verovatno Evropski standard i po JUSU dok je bilo Jugoslavije.
    Da je bila veća brzina,baš me interesuje gdebi teretni vagon završio!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika