U ime novosadske firme novac Pokrajine upotrebio za fiktivne radove

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica "Tera formata" iz Novog Sada zbog zloupotrebe položaja.
Sumnja se da je osumnjičeni u avgustu 2007. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za  SZR "Novosadsko proleće" Novi Sad, novac dobijen od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, za razvoj novih tehnologija, iskoristio protivno nameni i na osnovu fiktivnih faktura izvršio uplatu iznosa od 1,8 miliona dinara na račun SZR "Novosadsko proleće", za radove koji nisu izvedeni, a sredstva su istog dana podignuta u gotovini.
 
Navedeni račun i izvode o plaćanju prema SZR "Novosadsko proleće" osumnjičeni je dostavio Pokrajinskom sekretarijatu kao pravdanje dobijenih sredstava.
  • /

    01.03.2017 19:58
    /
    a ledena suma i ovi sto su pevali na trgu 3 meseca?
  • Ko je to?

    01.03.2017 15:47
    Pa nije SZR "Novosadsko proleće", steklo protivpravnu imovinsku korist, već lice kome su pare predali u kešu, kada su podigli sa računa, odnosno lice kod koga su te pare završile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika