Novosađanin rekorder po kupovini propalih firmi, imao ih 400

Novosađaninu Robertu F. (37), osumnjičenom za mnoge utaje poreza i pomaganje u znatnim oštećenjima poverilaca u privrednom poslovanju, Osnovno javno tužilaštvo odredilo je pritvor.
Novosađanin rekorder po kupovini propalih firmi, imao ih 400
Foto: Pixabay
Operativci novosadskog Odseka za suzbijanje privrednog kriminalitita posle dvocifernog broja krivičnih prijava protiv tog osumnjičenog rade na kompletiranju još stotinak. Reč je o novom obliku kriminala u Srbiji, saznaje "Dnevnik" nezvanično.          
 
Okrivljeni se tereti da je oko dve godine oglašavao preko internet sajtova da otkupljuje firme u blokadi. Iako zakon ne ograničava bilo kome broj preduzeća u vlasništvu, postavilo se pitanje kome treba nekoliko stotina blokiranih firmi. Ispostavilo se da ima osnova da se on osumnjiči za nekoliko krivičnih dela.
 
Kako piše "Dnevnik", on se tereti da je uzimao po više stotina evra da bi preuzeo propale firme od njihovih vlasnika, da bi potom nestao. Bivši vlasnici firmi skinuli bi tako teret s vrata jer su se oslobodili obaveza da vraćaju pare poveriocima pošto je on preuzeo tu obavezu u nadi da ga neće nikad naći. Inače, navodno, njemu su veće firme prodali i poznati biznismeni iz nekoliko gradova Srbije.
 
Tom Novosađaninu se, prema saznanjima "Dnevnika", pripisuje se da je državni rekorder u posedovanju propalih firmi, a navodno ih je imao oko 400.
 
Trenutno se nalazi u Okružnom zatvoru na Klisi, gde je u pritvoru. Do tada poznat policiji kao sitan kriminalac, on je uhapšen na osnovu raspisane poternice zbog utaje poreza. U centru Beograda je prethodno otvorio agenciju u kojoj je na izlogu napisao velikim slovima da otkupljuje preduzeća s dugovima, ali se dugo i oglašavao tim povodom na sajtu.       
 
Opširnije o Robertu možete pročitati OVDE.
  • Сремац

    20.04.2017 11:32
    ОЗБИЉНА ДРЖАВА
    Каже пре неки дан АВ да је Србија озбиљна Држава.Нисам га добро разумео,јер у озбиљним Државама државни службеници раде свој посао.У земљи Србији кад човек са 37 година купује,купује и накупује око 400 пропалих фирми,то нити једном Државном мастиљару није ни мало сумњиво.Па идиоти једни зашто вас плаћа овај напаћени народ?АВ пре неки дан каже радницима Гоше да ће им дати по 60000 динара као помоћ.Ало бре АВ нису то твоје паре,ниси ти отворио буђелар,већ из буџета дајеш наше новце,а хоштаплери ти по Србији купују фирме.Да ли је неко у апсани,бар?
  • zumbul

    19.04.2017 15:46
    isplati se
    Eto pametnog choveka! Zna znanje, a ima i kontakti, tamo di zatreba. Uspešan tip. Recept za uspeh: muvaj i manipuliši. "Kaki" fakultet, to je za budale. Ko umije njemu dvije!
  • Nenad

    19.04.2017 09:46
    Bezite deco odavde na vreme
    Inace cete dzaba raditi za "biznismene" od navedenih 400 i kusur "biznismena" koji ce opet registrovati firmu na ime rodbine i prijatelja jer ima ZAKON TO DOZVOLJAVA i kada udju opet u dugove i neisplacene plate prodati je nekom novom kriminalcu-ni hleba Vam nece dati,firma u blokadi proda kriminalcu a Vi pare cete dobiti nikada za svoj rad.Ovo nema ni u centralnim africkim drzavam to sto ima kod nas.Clanak godine ne meseca.Ista prica i sa Gosom gde radnici 4 godina ne primaju plate umesto da drzava izda medjunarodnu poternicu za vlasnikom premijer dolazi i kaze radnicima"Dobicete 60 hiljada dinara/500 eura za cetiri godine rada plate koju niste primili".Sve africke drzave da se skupe pitanje je da li bi nas pretekle u korupciji,privrednom i politickom kriminalu.Bezite deco mlada,obrazovana i vredna na vreme cim zavrsite skolu iz ove ultra mega korumpirane raspale drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika