Mladić pao sa terase "Bajića", teško povređen

V. Ž. (24) teško je povređen kada je pao sa terase Studentskog doma Slobodan Bajić.
Mladić pao sa terase "Bajića", teško povređen
Foto: 021.rs
Nezgoda se dogodila rano jutros, nešto pre tri sata, kada je stanar doma pao sa terase. Kako saznajemo u Studentskom centru Novi Sad, sve se dogodilo dok je trajala žurka u domu, koja nije bila prijavljena. Navode da ih je portir dva puta opomenuo, ali se nisu smirili. 
 
Po rečima Mirjane Bursać iz Hitne pomoći, 24-godišnji mladić je sa teškim telesnim povredama, ali u svesnom stanju, prevezen u Urgentni centar. U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs kažu da je pacijent na poluintenzivnoj nezi i zasada stabilnog stanja, te da je pod nadzorom lekara.
 
Pomoćnik direktora Službe za smeštaj Studentskog centra Novi Sad, Steva Lazarević, kaže za 021.rs da je policija obavila uviđaj, dežurni portir je dao izjavu, ali još uvek nije razjašnjeno kako je do incidenta tačno došlo.
 
"Petnaest godina sam u ovom poslu i ovako nešto mi se još nije dogodilo. Pokušavamo da se među studentima raspitamo šta se tačno dogodilo, ali svi nešto ćute. Policija je bila tu, obavila uviđaj, ali nismo dobili nikakve informacije od njih. Naš portir je dao izjavu, u knjizi dežurstva se navodi da ih je dva puta opominjao", navodi Lazarević.
 
Studentski dom "Slobodan Bajić" ima 758 stanara, a po rečima našeg sagovornika, teško je iskontrolisati svakog pojedinca šta ima kod sebe.
 
"Žurke se organizuju, a komplikovano je utvrditi ko je i šta uneo u dom. Najlakše je u tašnici uneti flašu vinjaka ili slično. Kada bismo zagledali kod svakoga šta ima kod sebe, naravno da bi se studenti pobunili da im narušavamo privatnosti, tako da se nalazimo u nezgodnoj situaciji", zaključuje pomoćnik direktora Službe za smeštaj.
 
Požar na Čerevićkoj skeli, muškarac povređen
 
Jutros oko 1.30h u vikend naselju Čerevićka skela u požaru je povređen muškarac star 56 godina.
 
"On je zadobio opekotine šaka i podlaktica. Zbrinut je na licu mesta od strane naše lekarske ekipe i prevezen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku", rekla je za 021.rs doktorka Bursać.
  • Istina

    16.05.2017 11:44
    Osoba M
    1. Studentski domovi u NS nisu nikakav brlog kako Vi navodite, renovirani su svi pre par godina i svaka soba ima besplatan intenet
    2.Plata nekvalifikovanog i neprijavljenog radnika u Srbiji ne može biti paramatar za ekonomsku cenu domova u NS iz prostog razloga što deca takve sirotinje i ne dolaze na studije,već se odmah zapošljavaju kako bi ekonomski pomogli porodici
    3. Za smeštaj u domu sa svim režijama (struja voda, grejanje ,internet ) studenti plaćaju 1.400 dinara mesečno!!!! Teško da se ovo može nazvati ekonomskom cenom.
    4.Kada bi se uvele prave ekonomske cene smeštaja,broj studenata u NS ne bi bio smanjen, samo bi studirali o svom trošku, a ne o trošku svih nas .
    5.Bodovanje za dom nije strogo nego SMEŠNO: prosek (možda i poklonjen iz neke zabiti) i potvrda o primanjima roditelja (svi znamo kiliko su one nerealne.Mnogi koji na crno ostvaruju velike prihode ,imaju po tim potvrdama 0 dinara.Vidjam takve kada dovoze decu džipovima u vrtić koje pohadja moje dete u NS)
    6. Studenti su punoletni i radno sposobni, neka uz studije i dodatno nešto rade-da bi plaćali dom, nije lepo da malo od svojih roditelja nekvalifikovanih i neprijavljenih radnika (kako Vi navodite), a mnogo više od svih nas -uzimaju novac i kao paraziti žive.
  • Osoba M

    16.05.2017 10:02
    Vi izgleda ne shvatate da za taj brlog, to i jeste ekonomska cena, jos je i precenjeno. Da je plata nekvalifikovanog, neprijavljenog radnika u Srbiji veca, mozda bi i studenti i ziveli negde drugde, a mozda bi tada i bilo ekonomskih osnova za povecanje cene doma.

    A pogadja me prica jer je veliki broj ljudi nije naucen da razmislja svojom glavom, nego slepo prate samo svoje trenutno potrebe, znaci nahraniti se i pronaci mesto za spavanje. A upravo obrazovanje daje sansu da se to sve promeni.

    Korova svuda ima i lakse se primeti, ali necete zbog njega preorati celu njivu. Uslovi za dobijanje mesta u domu su ostri, dobijaju ga samo oni sa dobrim prosekom, ili oni su kriticnoj finansijkoj situaciji.

    A napolju je smestaj za budzetske studente besplatan, a mesecne plate su na nivou godisnjih ovde. Ko god da je premostio jezicku barijeru, kao i zivot daleko od prijatelja i porodice, je i otisao.

    I opet svi pricate kako vam je drzava nametnula neki namet, a za to krivite studente...
  • Čitalac iz kafića

    16.05.2017 07:54
    @Ana
    Žao mi je što me nisi razumela. Ja sam protiv ovdašnjih dežurnih kritičara koji nisu ništa uradili, koje je pregazilo vreme i koji gunđaju na ovom sajtu, zloupotrebljavaju nesreće da bi pričali o onome što njih boli... i vraćaju se rado u svoju prošlost u kojoj su, takođe, bili gunđala, ali malo uzvišeniji.
    Ja sam u životu živeo u tri grada, bili smo primorani da menjamo prebivalište iz ekonomskih razloga. I ja imam svoje ožiljke, a to što sam pomenuo raseljena lica je zbog postojećih uslova, koji se sigurno neće skoro promeniti. To su ovdašnji nezadovoljnici bolje shvatili od tebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika