Ubica novosadskog kriminalca ponovo planirao ubistvo u Sarajevu

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je Marka Gojčevića iz Bara i Dera Čabu iz Subotice, koji su prilikom saslušanja priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo da likvidiraju.
Ubica novosadskog kriminalca ponovo planirao ubistvo u Sarajevu
Foto: Pixabay
Istražni organi sumnjaju da se Gojčević i Čaba dovode u vezu s kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, kao i "zemunskim klanom". Kod njih su nađeni automatski pištolji s prigušivačima.
 
Marko Gojčević je poznat u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori, a bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe.
 
Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija proteklih meseci u Baru, u Crnoj Gori.
 
Prema navodima portala Žurnal.info, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, koji je bio pripadnik bande Baranina Armina Mušeta Osmanagića, ubijenog septembra 2014. godine. Policija u Crnoj Gori je tada sumnjala da su Osmanagića ubili pripadnici bande iz BiH. U vezu s tim ubistvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je u Mostaru ubijen oktobra 2015. godine. Ubice do danas nisu nađene.
 
Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.
 
Čaba i Gojković su u pritvoru u Sarajevu.
 
Podsetimo, u suđenju Čabi za ubistvo novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, Vrhovni sud Srbije dva puta je ukidao presude a suđenje kretalo iz početka. Sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena je presuda za ubistvo od 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu "Marina" na Trgu mladenaca. Čaba Der iz Čantavira, kod Subotice, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina. 
 
Kako je navedeno u presudi, Der je u Jelačića te večeri ispalio četiri hica iz pištolja. U restoran je ušao maskiran bradom koju mu je prethodno dao Škrbić. Na sebi je imao i njegovu trenerku. Prišao je Jelačiću, koji je sedeo za stolom u blizini šanka, iz plave kese izvadio pištolj i pucao. Posle toga je izašao i pobegao biciklom. 
 
Čaba Der je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da odradi neki posao. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbednost, odlučio je da ga ubije.
 
Škrbić je, prema presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana "Firme", čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali. Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio opremu za maskiranje. 
 
Vojislav Škrbić je ubijen 21. maja 2014. godine u restoranu "Gondola" kod Dunavskog parka. Za njegovu likvidaciju Dušan Buha iz Bačkog Dobrog Polja početkom aprila ove godine osuđen je na 18 godina robije.
  • sveto

    24.12.2017 21:25
    sveti
    Molim da ne komentarisete pokojnike,i da se stavljate da ste jaki i da spustaju glavu neki kad vas vide,naravno gavrilo principe,mnogo si jak da me je sramota da te pogledam ,koliko si prljav...OKUPAJ SE KLOSARU
  • Gavrilo Princip

    21.09.2017 21:45
    Najbitnije je da su Vojislava Skrbica sa ulica NS uklonili sinteri. BOG me je pogledo inace bi MORAO da promenim porofesiju samo dva dana pre nego se to desilo. Znaci to se moralo dogoditi. Inace ekipa koja je billa oko njega saginju glave kad ih sretnem. Ne znam, kontam da je obraz proradio pa su i sami videli koliko su gresili. Prastam ! Ali ne zaboravljam !
  • Joca

    21.09.2017 11:38
    hrabrise
    Sve su to jajare i prevaranti a ne kontroverzni biznismeni,nemaju petlje da pogledaju ljude koje su izvarali u lice a onda narucuju ubistva.Jedino imaju petlje da prebijaju zene,devojke i fine momke.Takav olos sto nikakva pravila ne postuje, opstaje jedino ovde na Balkanu.Krajnje je vreme da im se svima stane na put. Posebno drzavnim sluzbenicima,koji odradjuju posao za njih,kako se ne bi nasli iza resetaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika