Potvrđena presuda novosadskom policajcu

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je na tri godine zatvora osuđen policajac iz Novog Sada Miloš Grandić (34), prenosi "Dnevnik".
Potvrđena presuda novosadskom policajcu
Foto: 021.rs
On je u junu osuđen u novosadskom Višem sudu po optužnici da je van dužnosti pokušao da ubije Novosađanina Dejana Makanića, posle saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici, 19. januara 2014. godine. 
 
Ova kazna izrečena mu je sa posebnim ublažavanjem jer je utvrđeno da je to učinio u prekoračenju nužne odbrane i u afektu.
 
Obrazlažući presudu, sudija Rade Kalajdžija je rekao da je Grandić imao pravo da se brani, jer ga je Makanić napao i udario metalnom teleskopskom palicom i povredio, ali da je, kao policajac, napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh.
 
- Nije bilo sporno da su obojica ušla u raskrsnicu i da je oštećeni trebalo da propusti Grandića - kazao je sudija Kalajdžija, dodajući da niko nije sporio da je posle zaustavljanja oba vozila došlo do verbalnog sukoba. 
 
- Sud veruje Grandiću da je pokazao službenu legitimaciju, što se vidi i na snimku sigurnosnih kamera, kao i da je oštećeni držao palicu u ruci i njome dva puta udario Grandića dok su razgovarali - naveo je sudija.
 
Posle toga, kako je rekao sudija, Grandić je uzeo službeni pištolj i uperio u pravcu Makanićeve glave. Dok su stajali jedan naspram drugog, Grandić je ispalio hitac, koji je Makanića okrznuo po glavi i lakše povredio.
  • Грађанин

    17.10.2018 15:36
    Срамотна пресуда.
  • dule

    17.10.2018 12:58
    Čekaj stani. Znači čovek je učestvovao u saobraćajci koju nije izazvao, onda ga je ovaj što je izazvao saobraćajku fizički napao i čovek se branio. Bio on policajac ili ne. I na kraju dobije 3 godine, što je ako se ne varam, duplo više nego onaj alkos što se pre par godina nalio alkoholom i ubio (UBIO!!!!) dete na biciklu.

    Kakav smo mi šljam od zemlje, za nas ni kuga nije dobra.
  • Hadus

    16.10.2018 09:18
    Pošteno
    Prekoračenje nužne odbrane.
    Možda je čovek poslužio kao primer, u svakom slučaju pozdravljam ovakvu presudu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika