Suđenje Ginisu ponovo odloženo jer mu nije bilo dobro

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48) koji je optužen za 30 razbojništava, odloženo je juče u novosadskom Višem sudu.
Suđenje Ginisu ponovo odloženo jer mu nije bilo dobro
Foto: 021.rs
Suđenje je ponovo odloženo jer je okrivljeni, odmah po ulasku u sudnicu, izjavio da se ne oseća dobro, da se preznojava i požalio se na visok pritisak.
 
Sudija Rade Kalajdžija je zbog toga zamolio sudskog veštaka medicinske struke da u sudnici pregleda Radovanovića.
 
"Okrivljenom je izmeren pritisak 168 sa 98, dok je puls 100", izjavio je dr Vladimir Pilija posle pregleda i razgovora sa Radovanovićem.
 
Imajući u vidu ove vrednosti arterijskog pritiska i ubrzan rad srca, okrivljeni nije sposoban i privremeno je sprečen da učestvuje u glavnom pretresu. Posle toga suđenje je odloženo.
 
Nastavak je zakazan za 28. januar 2019. godine.
 
Podsetimo, suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu, koji je uhapšen pretprošle godine u Solunu, odloženo je i u septembru jer se njegov branilac tada nije pojavio. Prethodno je suđenje jpš dva puta odlagano jer se Ginis nije osećao dobro. Na ročištu u aprilu, u sudnici se požalio na visok pritisak. Mesec dana kasnije, takođe je tvrdio da se ne oseća dobro i da zbog osećaja gubitka vazduha i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.
 
Ginis je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 pljački, pa se sada ponavlja suđenje. 
 
Krivični postupak protiv Ginisa je pravosnažno okončan 2014. godine. Posle višegodišnjeg bekstva uhapšen je krajem 2016. godine u Solunu. Ginis je pre toga bio u zatvoru 2009. godine, kada je prilikom posete zubaru pobegao zatvorskim čuvarima. Zbog razbojništava i krađa u zatvoru je već proveo šest godina.
  • Mica trofraljka

    22.11.2018 14:32
    Kako mu tokom pljački nikada nije pozlilo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika