Sledeće srede nova presuda za ubistvo u centru Novog Sada

U novosadskom Višem sudu juče je završeno ponovljeno suđenje R. B. (38) i M. B. (40), okrivljenima za ubistvo Saše Rikića počinjeno 2012. godine u centru Novog Sada.
Sledeće srede nova presuda za ubistvo u centru Novog Sada
Foto: 021.rs
Kako piše "Dnevnik", objavljivanje presude zakazano je za sredu, 19. decembar.
 
Okrivljeni R. B. je prvostepeno osuđen na osam godina zatvora, dok je drugooptuženi osuđen na šest i po.
 
Zamenica višeg javnog tužioca Mirjana VUjićić juće je, u završnoj reči navela da smatra da su dela navedena u optužnici dokazana, a da oštećeni, i na osnovu izjava svedoka, kobne noći nije mogao biti agresivan, imajući u sebi psihoaktivne supstance i alkohol, već je samo dosađivao prisutnima, bez provociranja radnika u lokalu.
 
S druge strane, branilac optuženih Vladimir Horovic, rekao je da je u lokalu vladala prijatna atmosfera, dok nije došao oštećeni i počeo bezrazložno da ruši flaše da bi potom izneo stolicu.
 
Obojica optuženih juče su izjavili da im je jako žao što je u tom događaju "jedan mladi život ugašen iz obične rasprave".
 
Prema navodima optužnice, oni su pre šest godina, 25. februara, oko pet sati ujutro, izašli za Rikićem iz ugostiteljskog objekta "Kafana" u Uspenskoj ulici, nakon što su videli da je poneo stolicu. Kad su ga sustigli na početku Ulice Stefana Stefanovića. Usledila je rasprava sve dok oštećeni iz džepa nije izvadio nož i uperio ga prema okrivljenima. Tada je prvooptuženi dohvatio stolicu i njome zamahnuo prema oštećenom, zbog čega je on počeo da beži prema Ulici Arse Teodorovića.
 
Okrivljeni mu nisu dozvolili da utekne, nego su trčali za njim sve dok nije posrnuo. Tu su ga uhvatili i udarali dok nije prestao da se pomera. Tom prilikom oštećeni je dobio teške telesne povrede, opasne po život, usled kojih je preminuo nedelju dana kasnije.
  • Tasa 1951

    15.12.2018 18:09
    Samo bezanija odavde deco
    Zakon o poreklu imovine sudija i tuzioca koji su donosili presude za najteza krivicna dela kada ce biti donesen i usvojen?
  • friend

    12.12.2018 11:33
    sramota
    Za život jedne predivne osobe koja je mnoge ljude činila srećnim, koji nikome nikada nije naudio ovako male kazne? Pa za sitna dela i gluposti dobijaju ovoliko godina. Ovo je ubistvo i Saša se nikad neće vratiti svojim voljenima. Sramota za pravosudni sistem!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika