Optuženi negira da je udario advokaticu Enike Veg

U novosadskom Osnovnom sudu počelo je suđenje penzionisanom farmaceutskom tehničaru Srbi Stojiljkoviću (72) iz Novog Sada, okrivljenom da je 4. septembra prošle godine, u hodniku suda, udario novosadsku advokaticu Enike Veg (65), koja je tom prilikom teško povređena.
Optuženi negira da je udario advokaticu Enike Veg
Foto: 021.rs (ilustracija)
Od siline udarca ona je pala i udarila glavom o zid, a u Kliničkom centru Vojvodine konstatovane su joj teške povrede.
 
Okrivljeni je, pred većem kojim predsedava sudija Jelena Vranješević Tovilović, izjavio da ne priznaje delo ometanja pravde koje mu se stavlja na teret, a da je optužnica delimično tačna. Kako prenosi "Dnevnik", naveo je da ne prihvata izjavu za koju stoji da je dao u Tužilaštvu, uz opasku da je izjavu samo potpisao, ali da njen sadržaj nije čitao i da nije tačan. 
 
– Smatram da nisam kriv. Ne ostajem kod navoda svoje odbrane, kako je zapisano da je izneta u tužilaštvu, niti kod iskaza datog kod sudije za prethodni postupak – kazao je okrivljeni i potom, posle mnogobrojnih zamerki na postupanje pravosudnih organa, na insistiranje predsednice veća, opisao događaj zbog kojeg se našao na optuženičkoj klupi.
 
– Ja i moja vanbračna supruga smo bili u kancelariji sekretarice predsednika Osnovnog suda, nakon što je kasnilo ročište u kojima su stranke ona i moj sin, dok drugu stranu zastupa Enike Veg. Supruga je u suzama tražila da sazna kako to da ročište za predmet star više od dvadeset godina kasni u startu oko pola sata. Sin jedinac mi je zbog takve revnosti suda više puta bio u predinfarktnom stanju. Radi se o nerazumno dugom procesu, u kojem smo oštećeni za veliki novac. Odjednom sam kroz otvorena vrata kancelarije video žensku kosu boje kakvu ima dr Enike Veg. Izašao sam u hodnik, dok su supruga i sin ostali u kancelariji. Nisam video advokaticu i u mraku sam je možda zakačio. Nisam primetio da je ona pala. Nije bilo polemike s njom, kako su neki mediji pisali, nisam je udario, možda sam je zakačio ramenom i odgurnuo, ali to nije bilo namerno. Zatim sam izašao iz suda i taksijem otišao do stana u kojem smo nekad, pre licitacije za njegovu prodaju, živeli, posle toga se ničega ne sećam - rekao je optuženi. 
 
– Mediji su kasnije pisali da sam pobegao i da me je policija u uspešnoj akciji lišila slobode. To nije tačno, ja samo nemam poverenja u policiju iz Novog Sada i Bačke Palanke, čiji pripadnici su me tražili telefonom na moj broj koji je bio dostupan. Ja sam im rekao da ću se predati beogradskoj policiji i tako sam i učinio – kazao je optuženi, koji je na saslušanje priveden iz pritvora.
 
On je dodao da vodi više sporova, neki su završeni, a jedan, u kojem Enike Veg zastupa suprotnu stranu, traje 29 godina.
 
– Meni i mojima je stoga ugrožena egzistencija kao i zdravlje – kazao je Stojiljković.
 
Na pitanje advokata oštećene, Vladimira Beljanskog, da li zaista smatra da advokatica Veg ima toliku moć da donosi presude i utiče na njihove izmene, optuženi je rekao da ona može to da radi, ali ne formalno.
 
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 11. i 12. februar, kao i za 11. mart.
  • Decji izgovor

    15.01.2019 14:11
    "Nisam video advokaticu i u mraku sam je možda zakačio."

    Ma okliznula se na bananu...

    Da li si ti covece realan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika