Ukrao automobil pa bežao od potere kroz Novi Sad

D. R. ukrao je u ponedeljak uveče automobil marke "Ford fiesta" ispred lokala u Futoškoj ulici 2.
Kako renosi "Dnevnik", mlađa žena, zaposlena u kockarnici, parkirala je automobil u trećoj traci i ostavila ključeve u kontakt-bravi, a potom je na kratko ušla u jedan od lokala. Kradljivac je tada iskoristio priliku, ušao u automoboil i počeo da beži u pravcu Hajduk Veljkove ulice.
 
Žena je odmah alarmirala obezbeđenje iz lokala i oni su sa tri vozila pojurili razbojnika, a u međuvremenu su pozvali policiju i obaveštavali ih o kretanju ukradenog automobila. 
 
Potera se nastavila Futoškim putem i kroz Adice, gde su D. R. uhvatili pripadnici obezbeđenja koji su mu preprečili put u Ulici Branka Ćopića, a potom ga savladali, izvukli iz automobila i zadržali do dolaska policije.
 
Policija je po dolasku utvrdila da je D. R. imao veliku količinu alkohola u krvi. On je uhapšen i osumnjičen za tešku krađu u pokušaju.
 
Povređenih i materijalne štete nije bilo.
  • Pavle

    30.01.2019 17:45
    Manjak imaginacije
    Nemam ideju kojim trikom ni vojska-policija, a kamoli neko obezbeđenje, može da zaustavi bežeći automobil bez rizika po prolaznike, o materijalnoj šteti da ne govorim. Potera je čini mi se i nezakonita.
  • Nemanja

    30.01.2019 14:36
    @ntn
    'Građansko hapšenje postoji, ali na mestu učinjenog dela, a ne na Adicama!!!'

    Uuu super, to sad radimo, izmišljamo sami uslove kada izvršilac krivičnog dela koje je u toku može da se zadrži? Znači ne na Adicama? Jel može da dogovorimo koji horoskopski znak koji može da hapsi?
  • ntn

    30.01.2019 12:33
    Texas
    Vidim podržava se hajdučija na ulicama, čak neki misle da je to u redu? Ali po kom zakonu, to ne navode? Građansko hapšenje postoji, ali na mestu učinjenog dela, a ne na Adicama!!! Mogli su znati da je pijan, tek kad su ga uhvatili, ali opravdanja za njih ne može biti, osim u Smrdiji!
    Nadam se da će oštećeni naći odgovarajućeg advokata, a nije isključeno ni da je taj lik prethodno bio u lokalu odakle je i obezbeđenje i da se dobro "poznaju"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika