Odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića na Detelinari

Glavni pretres na suđenju petorici okrivljenih zbog otmice Gorana Cvijetića (43) na Detelinari u maju prošle godine, odložen je u Višem sudu u Novom Sadu.
Odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića na Detelinari
Foto: 021.rs
Kako prenosi Dnevnik, nakon što je odbijen predlog advokata Gorana Stupara, novoangažovanog branioca jednog od optuženih, Vladice Rakića, kako bi se pripremio za odbranu, branioci su najavili da njihovi branjenici neće iznositi odbranu.
 
Predsednik veća, sudija Srđan Savić je odmah potom podsetio da su okrivljeni preuzeli pozive za suđenje još u novembru, obrazložio i članovima Zakona o krivičnom postupku zašto može da nastavi ročište, ali je usledio zahtev odbrane za izuzeće predsednika veća, ali i predsednika Višeg suda, uz obrazloženje da je na prethodnom pripremnom ročištu prvi čovek Višeg suda odbio zahtev za izuzeće iz postupka sudije Savića.
 
Posle duže pauze, Apelacioni sud je dostavio obaveštenje da nije u mogućnosti da istog dana odluči o predlogu odbrane.
 
Suđenje je počelo s veoma jakim obezbeđenjem pripadnika Žandarmerije u punoj opremi, s fantomkama na licu i dugim cevima u rukama, pripadnika Sudske straže i operativaca u civilu. U pratnji nekoliko zatvorskih stražara, priveden je iz zatvora i oštećeni Cvijetić, koji tamo boravi zbog kazne od 18 godina robije izrečene u novembru.
 
Osim pomenutog Vladice Rakića, na optuženičku klupu su seli i optuženi za otmicu u saizvršilaštvu Goran Kovačević i Dalibor Bogdanović, kao i Nenad Stević i Božidar Bosnić, koji se terete i za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti. Oni se brane sa slobode. 
 
Optužnica je podignuta zbog sumnje da su okrivljeni 22. maja pretprošle godine oko 18:30 sati, na uglu ulica Kornelija Stankovića i Janka Čmelika, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnju ubistvom, odveli i zadržali Cvijetića u nameri da ga prinude da "nešto učini". 
 
Glavni pretres će se nastaviti po ranije zakazanim terminima, a prvi je 26. februara.
  • PIXY

    08.02.2019 07:46
    TZV. DUDIJE
    Posto vidim da ovi sto daju komentare znaju sve i ko je kriv i ko je posten,i ko treba koliko robije dobiti,postavite ih za sudije,pa da vidim da li ce se ovako sepuriti pod izmisljenim imenima
  • Tarzan

    01.02.2019 17:03
    Mito
    Hoce izuzece sudije....
    Dobili su časnog i poštenog sudiju na kojeg ne može niko da utiče ni novac ne pomaže....treba im dati 100 godina robije da pidele...
    Policajci od ranije poznati zbog vršenja krivičnih dela....imali zakina za njih
  • milr

    01.02.2019 12:08
    Oni se brane sa slobode....dovoljno....ove sudije kao da zive na Marsu a ne medju narodom...dovoljno je samo slike im objaviti i u svakoj normalnoj drzavi nebi videli dana na slobodi....drzava ima mehanizme da skloni ovakve,ali su im sad itekako potrebni...da ne kazem da su im oslonac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika